Vše o podnikání herečky Jiřiny Bohdalové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vše o podnikání herečky Jiřiny Bohdalové!

Jiřina Bohdalová umí víc než jen hrát!
Jiřina Bohdalová umí víc než jen hrát! (Foto Aha! – Marek Hofman, ara)

Je prostě schopná! Málokdo ví, že Jiřina Bohdalová (84) si po revoluci vydělává nejen filmování a hraním v divadle, ale také díky skutečnému podnikání! Nedělnímu Aha! se podařilo zjistit, v jakých firmách legendární herečka figuruje nebo figurovala. Nutno dodat, že úspěšně!

Mezi roky 1999 a 2000 byla Bohdalová majitelkou tříprocentního podílu v pivovaru Svijany. Získala ho za 300 tisíc korun. Když pak svůj podíl, se kterým se nikdy veřejně příliš nechlubila, prodávala, za své akcie získala odhadem 5 milionů.

Nabídce podnikatele, který chtěl mít v pivovaru majoritu a oslovil i jiné menšinové vlastníky, zkrátka neodolala. A proč vlastně tehdy Bohdalová investovala zrovna do pivovaru?

„To pivo mi chutnalo a říkala jsem si, že určitě bude chutnat i jiným lidem. Proto jsem si část pivovaru koupila,“ vysvětlila to tehdy herečka. Nutno podotknout, že po dobu, kdy podíl ve Svijanech vlastnila, měla samozřejmě nárok na dividendy postupně se vzmáhajícího pivovaru.

Vydavatelka a nakladatelka

Podnikání ale Bohdalová v žádném případě nepověsila na hřebík. Od února 2011, tedy pět let, je majitelkou firmy Žofka, s. r. o. Ta se zabývá vydáváním knih, periodických publikací a další vydavatelskou činností. Je to vlastně taková malá agentura Bohdalové, která zajišťuje vydávání jejích kuchařek, knih a nebo audionahrávek. Dále ale může zajišťovat reklamní činnosti nebo pronájem a leasing výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost.

Bohdalová je podle výpisu z obchodního rejstříku stoprocentní majitelkou firmy, jednatelem, a tedy výkonným orgánem firmy, je František Papík. Muž, který má chod firmy plně na starosti, aby se Bohdalová mohla naplno věnovat herecké činnosti. Podtrženo, sečteno, legendární Jiřina si po revoluci přišla a stále díky podnikání přichází na velmi slušné peníze.

Klasifikace ekonomických činností Jiřiny Bohdalové (podle výpisu z Registru ekonomických subjektů ČSÚ)

Ostatní maloobchod mimo prodejny, stánky a trhy.
Maloobchod s textilem, oděvy a obuví ve stáncích a na trzích.
Vydávání knih, periodických publikací a ostatní vydavatelské činnosti.



Přečtěte si
ararat
7. 3. 2016 • 10:26

gerontka ,důchodkyně ze 130-ti kily,úžasné,jaká lidská blbost světem vládne,ale díky bohu,že vládne jenom tady v reálu by byla na zas******í

-bello-
7. 3. 2016 • 02:16

mord jo ano, zejména komentáře tvoje, anonius j, a ararat. To mi stačí vy jste můj ozdravný element élent , tupče!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.