Přežila vlastní potrat! Naplní se obavy lékařů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přežila vlastní potrat! Naplní se obavy lékařů?

Fotografie
Fotografie (internal)

Rodičům Marcovi a Sadie žijícím v britském hrabství Somerset se maličká Kaci-Rose narodila 9. ledna 2015. Předčasně narozená holčička o váze necelého půl kilogramu měla podle lékařů velmi mizivou šanci na přežití. Pouhé jedno procento. Obavy lékařů se nenaplnily. Kaci-Rose je dnes osm měsíců!

Sadie Cratchley porodila svou dceru po pouhých 23 týdnech těhotenství. Tedy týden před limitem, kdy je ještě možno provést potrat. „Byla tak velká jako moje dlaň. Byla celá rudá. Její kůže byla lepkavá tak průhledná, že jsem viděla každou její žilku,“ prozradila deníku Daily Mail maminka malé holčičky.

Lékaři nebyli příliš optimističtí. Po porodu se rodičů zeptali, ať se sami rozhodnou, zda se mají malou Kaci-Rose pokusit zachránit. Miniaturní tělíčko mělo nevyvinuté orgány a novorozeně muselo být tedy záhy po narození umístěno do inkubátoru a převezeno na speciální neo-natální oddělení v nemocnici Southmed v Bristolu.

Kaci-Rose byla na přístrojích, které jí pomáhaly dýchat, dlouhých šest měsíců. Když si ji Marc se Sodie přivezli domů, byla stále napojena na monitor, který sledoval její tepovou frekvenci, a trubici s kyslíkem. Dnes je to osm měsíců od porodu. Kaci-Rose, jejíž rozměry odpovídají velikosti novorozence, čelí riziku mozkové obrny, lékaři se obávají také toho, že by mohla být slepá a hluchá. Mladí rodiče ale nad nelehkou situací stále nezlomili hůl a všem lidem v podobné situaci vzkazují, že se vyplatí bojovat za životy svých dětí!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.