Která česká hvězda vydělává úplně nejvíc? Budete se divit! Jde o skoro 200 mega ročně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Která česká hvězda vydělává úplně nejvíc? Budete se divit! Jde o skoro 200 mega ročně!

Petra Kvitová je nejlépe placenou Češkou!
Petra Kvitová je nejlépe placenou Češkou! (Foto Aha!: Ladislav Krivan)

Petru Kvitovou (25)v poslední době trápilo zdraví. O svou budoucnost se však nemusí strachovat. Podle časopisu Forbes je šestou nejlépe vydělávající sportovkyní světa, to z ní dělá nejlépe vydělávající Češku!

Tenistka z Fulneku se v žebříčku umístila hned za elitní pětkou. Přestože si za minulý rok vydělala krásných 188 milionů korun, tvrdí, že pro peníze nehraje. „Peníze jsou příjemné, ale kvůli nim tenis vážně nehraji. Chci trofeje,“ vysvětlila Kvitová Blesku.

Velmi příjemnou sumu a to 70 mil. Kč jí přinesl Wimbledon, podobnou částku jí vydělaly i úspěchy na dalších turnajích. Podle Forbesu pak zbylých 44 milionů získala od sponzorů, mezi něž patří takové firmy jako například Nike, Wilson nebo Ritmo Mundo.

Nejvíce vydělávající sportovkyní světa se už po jedenácté stala ruská tenistka Maria Šarapova, její roční příjem činí takřka tři čtvrtě miliardy korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.