"Přišel čas ji odpojit od přístrojů," pronesl lékař nad ženou v kómatu. A pak se stalo něco úžasného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

"Přišel čas ji odpojit od přístrojů," pronesl lékař nad ženou v kómatu. A pak se stalo něco úžasného!

Jeny Bone chtěl lékař odpojit od přístrojů.
Jeny Bone chtěl lékař odpojit od přístrojů. (Foto: ara)

Jeny Bone (40) prodělala strašlivou nemoc. Lékařskou pomoc sice vyhledala v čas, někdy ale přijdou chvíle, kdy i lékař ztrácí svou moc. Nebo ne?

Paní Bone, pracovala jako stavební dozor, 14. března minulého roku jí nebylo dobře, přesto vyrazila do práce. Když se cítila, jakoby jí někdo bodal jehlou do nohou, vydala se za svým lékařem. Ten jí okamžitě poslal do nemocnice s podezřením na Guillain – Barrého syndrom.

V nemocnici podezření rodinného lékaře vzali na lehkou váhu. O pár hodin později přestala dýchat a její srdce se zastavilo. Podezření na vzácný Guillain – Barrého syndrom se potvrdilo.

Po poskytnutí první pomoci byla Jeny uvedena do umělého spánku a čekalo se, jak se její mozek vypořádá s nedostatkem kyslíku, ke kterému došlo během srdeční zástavy. „Řekl mi, že nevědí, jak dlouho byla bez kyslíku a že je možná čas odpojit ji od přístrojů. Já jsem řekl, že je ještě příliš brzy,“ řekl pan Bone pro DailyMail s tím, že ho lékař nabádal k tomu, aby byl realista.

Paní Bone, která nereagovala ani na základní testy mozkové aktivity, tvrdí, že slyšela všechno, co se kolem ní dělo. Slýchávala zdravotní sestry, ale to, že ji chtěli lékaři odpojit, ji opravdu vyděsilo. Manžel dohodl pro Jeny další vyšetření mozku - poslední než měla být odpojena.„Mám velkou radost, že mi manžel věnoval tento čas navíc,“ řekla Jeny s radostí. Tato doba jí totiž stačila, aby se z kómatu zázračně probrala zpátky k vědomí.

Manželé přitom měli domluvu, že pokud Jane zůstane upoutaná na nemocničním lůžku s podporou přístrojů, nechá jí partner odpojit a nebude tak prodlužovat její trápení. Manžel její přání nevyslyšel a dnes je mu za to neskutečně vděčná. Rok od nešťastného zdravotní příhody chodí Jeny Bone opět do práce a dokonce se zúčastnila charitativního běhu na 5 km.

Guillaine – Barrého syndrom je autoimunitní onemocnění postihující periferní nervovou soustavu. Jedná se o vzácné onemocnění, projevující se vzestupnou paralýzou. V případě komplikací může onemocnění skončit smrtí. Tato nemoc je jednou z hlavních příčin netraumatických paralýz na světě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.