Maminka z Básníků Míla Myslíková (†71): O její hrob se stará vyděděný synovec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maminka z Básníků Míla Myslíková (†71): O její hrob se stará vyděděný synovec!

O hrob herečky se stará její synovec Pavel.
O hrob herečky se stará její synovec Pavel. (Foto Aha! – Jiří Čada, archiv rodiny, reprofoto ČT, ara)

Nic mu neodkázala! Přesto se o hrob Míly Myslíkové (†71) stará její synovec Pavel Myslík (37). Maminka doktora Štěpánka z filmových Básníků totiž zemřela bezdětná. Synovec, kterého i s jeho rodiči jako své jediné příbuzné z nepochopitelných důvodů vydědila, ji uložil do hrobu vedle rodičů a bratra.

O smrti své tety se Pavel Myslík ze Záborné na Jihlavsku dozvěděl před deseti roky z rozhlasu. Později si dojel do Prahy pro její urnu a pochoval ji do hrobu v nedaleké Polné.

„Míle naprosto anonymní pohřeb nakonec vystrojila jakási paní Skálová (kamarádka Myrna, pozn. red.). Nikdo z nás o ní nikdy neslyšel. Ona se také stala její dědičkou,“ řekl deníku Aha! hereččin synovec s tím, že ničeho nelituje. Vzorně se stará o hrob, na kterém v den 10. výročí jejího úmrtí nechyběly květiny. Po tetě mu zůstala jen kniha pohádek s věnováním, kterou Myslíková napsala a pár fotografií. Na herečku ale nezanevřel. „My jsme s tetou měli ty nejlepší vztahy. Jezdili jsme za ní do Prahy, a když jsme žili ještě v Polné, ona u nás dokonce bydlela, když se tam točil film Hele on létá,“ zavzpomínal synovec Pavel Myslík.



Přečtěte si
baywatchnights
13. 2. 2015 • 01:27

Zpráva, že Míla Myslíková má 37letého synovce, je pro mne novinkou. Má-li jít o syna jejího (před cca 15 lety zesnulého) bratra, pak jde o jeho potomka ze 2. manželství; z prvního manželství (které pak bylo rozvedeno) měl 2 dcery - Ludmilu (provdanou Valičovou, tragicky zahynula v roce 1999) a Alenu (provdanou Šimáčkovou; rozhovor s ní byl krátce po smrti Míly Myslíkové). Netuším ale, proč (i) on byl Mílou Myslíkovou takto vyděděn (?)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.