Seriál Svatby v Benátkách: Velký boj s Ordinací! Vyplatí se vyhazování peněz? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Seriál Svatby v Benátkách: Velký boj s Ordinací! Vyplatí se vyhazování peněz?

Na odstraňování krtinců se nejvíc podíleli sami herci. Natáčení se několikrát opakovalo a během toho se odstranila zhruba třetina hromádek.
Na odstraňování krtinců se nejvíc podíleli sami herci. Natáčení se několikrát opakovalo a během toho se odstranila zhruba třetina hromádek. (Foto pro Aha! – archiv FTV Prima)

Když jde o efekt, štáb seriálu Svatby v Benátkách nešetří. Kvůli tomu, aby se v díle objevila louka plná krtinců, zaplatil 15 000 korun. A aby to nebylo málo hvězdy Petra Hřebíčková (34), Ladislav Potměšil (68) a Filip Blažek (40) museli tvrdě makat.

Svatby změří síly s Ordinací!
Dvojnásobná porce svatebního veselí. Od 12. 8. se bude seriál na obrazovkách místo v neděli objevovat dvakrát týdně, a to v úterý a ve čtvrtek. Bude tak měřit síly a přetahovat se o sledovanost s konkurenčním seriálem z lékařského prostředí Ordinací v růžové zahradě 2, který sleduje průměrně 1,7 milionu diváků. Svatby v Benátkách se nechlubí ani polovinou (740 000).

Pomůžou vysoké náklady?

Romantická scéna svatby na louce, která se objevila v nedělním díle, se stala pro štáb seriálu noční můrou. Rekvizitáři museli přijet na plac o hodinu dřív a louku zdevastovat desítkami krtinců. Na každý z nich přitom padly dvě lopaty speciálně dovezené hlíny, aby měli herci v prvním obraze co zadupávat. A protože se pak natáčelo bez krtinců, po čtyřech hodinách museli uvést louku, která byla pronajatá do původního stavu.

Pronájem přitom nebyl žádná levná záležitost. Za jeden den na louce zaplatili filmaři 15 000 korun.

Krtince ale nebyly jediným oříškem, se kterým se museli filmaři poprat. „Natáčení bylo opravdu aprílové, protože asi šestkrát začalo znenadání pršet a vzápětí zase vysvitlo sluníčko, takže svatební kompars raději ani neodkládal deštníky, až na tak zvanou ostrou,“ okomentoval náročné natáčení v exteriérech režisér Ivo Macharáček.

Mohlo to být ještě dražší!

Déšťové přeháňky protahovaly natáčení, ale zároveň ohrožovaly hudební nástroje kapely, která na svatbě jako komparz hrála. Kdyby je vlhko zničilo, produkce by je musela zaplatit.





Přečtěte si
ferdinand6
6. 8. 2014 • 00:22

UBOHÁ TRAPÁAARNA

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.