Přiznání Ladislava Potměšila: Zmlátili jsme se židlemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Přiznání Ladislava Potměšila: Zmlátili jsme se židlemi!

Zničeného Aloise musel z hospody odvézt na kolečku jeho seriálový syn Ivan (J. Dvořák).
Zničeného Aloise musel z hospody odvézt na kolečku jeho seriálový syn Ivan (J. Dvořák). (Foto pro Aha! – FTV Prima)

Nadávky, facky a krev! Ladislav Potměšil (68) je sice v důchodovém věku, ale ani to mu nezabránilo, aby se v hospodě porval jako kluk. Z drsné rvačky, při které létaly židle vzduchem, byl ale odvezen jako poražený.

Za čest své rodiny je ochoten nasadit i život! Stačilo pár opileckých hospodských řečí a už se rval. Naštěstí pro herce šlo ale jen o bitku před kamerou. V seriálu Svatby v Benátkách se popral jen na oko jako Alois Drozd.

„Byla to typická scéna bitky, která vznikne z provokativních hospodských řečí. Na místě jsme s kaskadéry dolaďovali, jak se máme prát. Nakonec jsme na sebe vzali i židle, jen jsme museli dát pozor, abychom se jimi nepomlátili a nezranili ani nikoho z těch, kdo seděli kolem,“ zavzpomínal na natáčení Ladislav Potměšil. Scéna rvačky se navíc točila v reálné venkovské hospůdce, kterou majitel otevřel speciálně pro účely natáčení seriálu. A protože se neprali žádní mladíci, v hospodě nebylo příliš místa a židle létaly vzduchem, na rvačku dohlížel kaskadér. Ten koordinoval herce, aby si neublížili. Jak moc se Potměšil při bitce s hercem Janem Szymikem do sebe pustili, uvidíte už zítra večer na Primě.

Bitka za 12 000 Kč
Rvačka měla být původně jen o pěstním souboji. Akčního Potměšila ale napadlo zdramatizovat scénu tím, že zvedne nad hlavu židli, kterou se bude bránit, což se režisérovi okamžitě líbilo. Herec se nepral zadarmo. Jeho honorář za natáčecí den je podle zdroje ze zákulisí televize až 12 000 Kč.



Přečtěte si
tenerife
26. 7. 2014 • 13:40

Svatá pravda

jity
26. 7. 2014 • 11:20

Zlatí Chalupáři, takového už dnes nikdo nenatočí.

tenerife
26. 7. 2014 • 09:47

Měsíc před uvedením prvního dílu seriálu dělala Prima neustálou reklamu,tak jsem se těšila, ale celkem jsem zklamaná,nic moc, asi jsem moc náročná nebo tomu nerozumím. Před časem běžel americký seriál Zoufalé manželky, tak to bylo něco, prolínalo se tam hodně životních etap ,,Zoufalek,,doslova jsme se na to s manželem těšili, nedá se to srovnat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.