Rychlovky za pár korun: Božejovská tlačenka podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Božejovská tlačenka podle Květy Kroupové
Potřebujete
1 velké vepřové koleno • 2 vepřové nožičky • 700 g vepřového plecka • 1 vepřový jazyk • 1 vepřové srdce • celý pepř • nové koření • bobkový list • mletý pepř • sůl • majoránku
Postup
Koleno a vepřové nožičky pořádně očistíme, uvaříme v osolené vodě s novým kořením a bobkovým listem. Ve druhém hrnci uvaříme s kořením zbylé maso – plecko, srdce a jazyk. Maso hlídáme, aby nebylo rozvařené a šlo dobře nakrájet na kostky. Uvařené koleno a nožičky obereme od kostí, sundáme kůži a libové kousky nakrájíme. Z dalšího hrnce vyndáme jazyk, který zchladíme pod ledovou vodou a oloupeme. Vařené maso pokrájíme na větší kousky (cca 2x2 cm).
Kůži z kolene a nožiček nakrájíme nadrobno. Kůže přidáme k nakrájeným kouskům masa, ochutíme lžící majoránky, pepřem a solí. Do připravené masové směsi nalijeme podle potřeby asi 2 – 3 naběračky vývaru z kolena. Směs pořádně promícháme a naplníme do tlačenkových střev. Necháme ztuhnout v chladu do druhého dne, průběžně otáčíme. Podáváme s octem a cibulí.