Sladké dobroty: Hrníčkový tvaroháček podle Jany Remkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Hrníčkový tvaroháček podle Jany Remkové
Potřebujete
500 g měkkého tvarohu • 1 vanilkový cukr • 1 vanilkový pudink v prášku • 3 lžíce cukru • 2 vejce • mléko
Na tmavou část:
2 hrnky hladké mouky • 1 prášek do pečiva • 1 hrnek cukru • 1 hrnek mléka • ¾ hrnku oleje • 2 vejce • 2 lžíce kakaa
Postup:
Tvaroh s oběma cukry, pudinkem a vejci šleháme v míse, mléko přidáme podle potřeby. V druhé misce ušleháme předepsané suroviny na tmavé těsto. Plech nebo pekáč vymažeme a vysypeme, do ní nalijeme polovinu tmavého těsta a rozetřeme. Pak navrstvíme tvarohovou část, uhladíme a postup ještě jednou zopakujeme. Končíme světlou částí a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 ºC zhruba 35 až 40 minut.