Vánoční recepty: Kokosky podle Evy Přecechtělové

Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Kokosky podle Evy Přecechtělové
Potřebujete
4 bílky • 300 g cukru • 150 g kokosu
Na těsto:
200 g hladké mouky • 100 g másla • 50 g moučkového cukru • 1 žloutek • citronovou kůru • rybízovou marmeládu
Na krém:
2 malá vejce • 120 g krupicového cukru • 250 g másla • rum • čokoládovou polevu
Postup:
Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni. Do vyšlehaného sněhu přidáme kokos. Kokosovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a hvězdičkou tvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem kokosky, které pozvolna sušíme v troubě.
Z mouky, másla, cukru, žloutku a citronové kůry vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Připravíme si krém – vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni dotuha. Změklé máslo vymícháme a postupně do něj vešleháváme vaječnou hmotu. Krém dochutíme rumem. Na vychladlá kolečka uděláme z máslového krému kolečko, dovnitř kolečka dáme trochu marmelády a zlehka přitiskneme kokosky. Po ztuhnutí spodní část kokosek namáčíme v čokoládě a klademe na mřížku.