Rybí kuchařka: Treska v listovém těstě podle Jiřiny Blažejové

Co takhle zkusit ukuchtit rybu? Je lehké jídlo, vhodné na oběd i večeři. Rybí maso nemusíte vařit několik hodin a příprava je jednoduchá. Nechte se inspirovat recepty našich čtenářů a zkuste ryby z našich i vzdálenějších vod.
Treska v listovém těstě podle Jiřiny Blažejové
Potřebujete
2 balíčky listového těsta • 600 g filetů z tresky • 200 g červené papriky • 100 ml sherry • 1 žloutek• 1 svazek kopru • 8 lžic oleje • pažitku • 1 stroužek česneku • sůl • mletý pepř
Postup
Filety rozkrájíme na 8 stejně velkých kousků. Papriku a pažitku nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a vše smícháme s nasekaným koprem, sherry, olejem. Osolíme a opepříme, rybu touto marinádou zalijeme a necháme 15 minut stát. Těsto rozválíme na obdélníky 13 x 5 cm, na každý dáme kousek okapané ryby tak, abychom mohli obdélník přeložit a spojit. Okraje těsta potřeme žloutkem a spojíme, taštičky také pomažeme vejcem a pečeme při 220 ºC 10 až 15 minut.