Sladké dobroty: Meruňkové meruny podle podle Kateřiny Gajové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Meruňkové meruny podle podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
10 – 12 meruněk ✦ 75 g jáhlové mouky ✦ 125 g špaldové celozrnné
mouky ✦ 1 vejce ✦ špetku soli ✦ mletou skořici ✦ 1 hrst vlašských ořechů ✦ 5 lžic špaldových klíčků ✦ 2 lžíce oleje – sezamového nebo ořechového ✦ 1 lžíci másla ✦ 2 lžičky agávového nebo javorového sirupu (lze nahradit medem) ✦ 75 g jogurtu
Postup:
V míse smícháme mouky se solí, 1 lžičkou skořice, vejcem a jogurtem. Vypracujeme nelepivé těsto, do kterého balíme meruňky. Vaříme 10 minut. Zatím si připravíme posýpku – klíčky, skořici a ořechy pomeleme najemno
a přesypeme do misky. V jiné misce si rozpustíme máslo a smícháme s olejem a sirupem. Uvařené knedlíky oválíme ze všech stran v připravené omáčce a poté v klíčcích – kroužíme miskou, aby se knedlík rovnoměrně obalil. Hotové meruny pokapeme zbylou omáčkou.