Odlehčené recepty: Listový špenátový závin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 29. května 2024

Svátek slaví Maxmilián, zítra Ferdinand

Odlehčené recepty: Listový špenátový závin

Fotografie
Fotografie (internal)

Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…

Listový špenátový závin

Potřebujeme

• 1 lžíci másla • ½ hrnku mléka • 4 vejce • muškátový oříšek • 2 lžíce másla • 3 stroužky česneku • 2 – 3 lžíce hladké mouky • ¾ hrnku mléka • ½ mraženého špenátu • 1 malá cibule • listové těsto

Postup

Z másla a mouky připravíme jíšku, do které přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Přidáme rozmrzlý špenát, žloutky a dobře promícháme.

Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Listové těsto vyválíme na čistém plátu s moukou, poté těsto potřeme špenátovou náplní a svineme.

Závin přeneseme na plech opláchnutý studenou vodou, pokapeme rozpuštěným máslem, propícháme vidličkou a dáme péci do vyhřáté trouby při 175 °C. Po 20 minutách pečení ho polijeme vroucím mlékem a pečeme, dokud se mléko nevsákne do závinu. Závin nakrájíme na plátky a můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.