VIP Prostřeno: Větrovcova roštěná podle Jaroslavy Obermaierové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIP Prostřeno: Větrovcova roštěná podle Jaroslavy Obermaierové

VIP Prostřeno, Jaroslava Obermaierová
VIP Prostřeno, Jaroslava Obermaierová (TV Prima)

Zkušená herečka přivítá své hosty na chalupě! Ačkoliv nevaří pravidelně, o víkendu si čas na plotnu najde. Vrcholem jejího menu je Větrovcova roštěná pojmenovaná po jejím slavném kolegovi.

Plněné papriky

Potřebujete:

• zelené papriky pro čtyři osoby • min. 250 g mletého masa (vepřového, smíšeného) • vařená rýže dle chuti  • sůl

Na omáčku:

• cibule • olivový olej   • česnek  • 50 g slaniny • 1 lžíce oregana • 1 lžíce cukru • rajčata čerstvá nebo z konzervy  • trochu protlaku a kečupu • sůl a pepř

Plěné papriky

Postup:

Na olivovém oleji si orestuju nakrájenou slaninu, cibuli, na plátky česnek, lžíci oregana, lžíci cukru, rajský protlak, kečup, rozkrájené rajče. Podusím, dosolím, opepřím.

Papriky očistím a naplním ochucenou směsí masa a rýže. Pak je v pekáči zaliju připravenou omáčkou a peču je nejprve zakryté a poté odkryté maximálně už jen asi půl hodiny.

Větrovcovy roštěnky

Potřebujete:

• 4 větší roštěnky • trochu hladké mouky na oprášení • cibule • kapary • sardelová pasta • Sůl a pepř • Sádlo nebo olej

Na omáčku:

•1 šlehačku nebo smetanu na vaření  • 1 lžíce hořčice • 1 lžička hladké mouky

Větrovcova roštěná

Postup:

Dobrou mladou roštěnku naklepu, osolím, opepřím, malinko posypu i hladkou  moukou a opeču na prudko na omastku. Orestované plátky masa vyrovnám vedle sebe na pekáč a pokladu směsí z nasekané cibule, kaparů a sardelové pasty – pozor je hodně slaná! Maso lehce podleji vodou a vývarem a upeču doměkka.

Měkké maso vyndám stranou a dodělám omáčku. Do výpeku přidám směs šlehačky či smetany, hořčice, trošku hladké mouky. Vše dobře promíchám a asi pět minut nechám povařit. V případě potřeby dochutím. Roštěnou dám zpětně do pekáče, v případě potřeby prohřeju a podávám s dobrou rýží a dohotovenou smetanovou omáčkou.

Variace sýrů z kravího a kozího mléka, podávaná s hroznovým vínem.

 

Sýrové variace



marie4747
19. 1. 2013 • 00:31

Máte pravdu,plně s vámi souhlasím a navíc mě paní Jarka svojí bezprostředností velmi pobavila.Příjemně mě překvapila

jity
18. 1. 2013 • 11:42

No já jsem to té Milušce přála, ale je fakt, že ta je mladá a může se tam ještě podívat, ale J.O. už tolik času nemá, je tady přece jen věk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.