Dušené kotlety na pepři podle Ivety Bartošové
Co vaří Iveta Bartošová ve své nové luxusní kuchyni za 325 tisíc? Máme pro vás její oblíbený recept! „Vzhledem k mému pracovnímu vytížení nejčastěji vařím jednoduchá jídla, která mým chlapům chutnají. Talíře jsou vždy po této pochutině doslova vylízané,“ chlubí se Iveta.
Dušené kotlety na pepři
Potřebujeme
1 kg vepřové kotlety s kostí • hladká mouka • olej • pepř • sůl
Příprava
Kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opražíme na oleji. Dozlatova opražené kotlety zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Dochutíme popřípadě ještě pepřem a solí, trochou hustého bujonu, a pokud je šťáva řídká, zahustí ji vařené brambory. Další variantou může být i kurkuma, kterou přidáme nakonec omáčky.