Chalupářské recepty: Nudle s brokolicí za 25 minut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chalupářské recepty: Nudle s brokolicí za 25 minut

Steak k obědu vás zasytí.
Steak k obědu vás zasytí. (Profimedia.cz)

Těstoviny jsme v našem seriálu vařili už několikrát. Dnešní recept je stejně jako ty předchozí rychlý, chutný a zdravý, určitě s ním uspějete nejen u dospělých, ale i u dětí.

Tagliatelle (neboli silné dlouhé nudle) můžete samozřejmě nahradit jinými těstovinami, parmazán zase můžete vyměnit za jiný sýr vhodný ke strouhání. Dobrou chuť!

1) Tagliatelle uvaříme al dente dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje. Pak je scedíme a necháme ležet v teple.

2) Brokolici rozdělíme na menší růžičky, stonky nakrájíme na kostičky. Růžičky dáme na 4 minuty vařit do zeleninového vývaru, pak je scedíme a vývar zachytíme.

3) Cibuli nakrájíme nadrobno a s růžičkami brokolice ji osmažíme na másle. Podlijeme asi 500 ml vývaru a vaříme asi 8 minut.

4)Pak směs rozmixujeme na pyré, promícháme s čerstvým sýrem a polovinou nastrouhaného parmazánu, přidáme stopky brokolice a necháme ještě jednou projít varem. Osolíme a opepříme.

5) Těstoviny přelijeme omáčkou, dochutíme nahrubo mletým pepřem a posypeme zbylým parmazánem.

Jak si v obchodě správně vybrat brokolici?

Brokolice se stala v posledních letech u nás velmi populární – dá se říci, že v oblibě předčila květák i svou českou příbuznou, kterou je kapusta. Obsahuje velké množství prospěšných látek od vitaminu C přes minerály, betakaroten až po kyselinu listovou.

Umíte si ji ale v obchodě správně vybrat a doma ji uchovat? Při nákupu by brokolice měla mít výrazně zelený až modrozelený odstín. Lístky nesmějí být příliš povadlé anebo žluté. V lednici vydrží čerstvá brokolice několik dní, ale nejlepší je ji zpracovat hned.

Zítra: Kuřecí řízky s chilli a česnekem



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.