Chalupářské recepty: Kuře na citronovém másle za 30 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chalupářské recepty: Kuře na citronovém másle za 30 minut!

Kuře na citrónovém másle
Kuře na citrónovém másle (Profimedia.cz)

Máte rádi kuřecí prsní řízky, ale už vám došla fantazie, co z nich připravit?

Pak jste na správném místě! Dnes pro vás máme recept právě z tohoto masa, které je tolik oblíbené i kvůli nízkému obsahu tuku a lehké stravitelnosti. Pokrm, který si připravíme, voní po bylinkách a má jemně pikantní chuť díky máslu a citronové šťávě. Vyzkoušejte ho! Za pouhou půlhodinku budete mít super oběd či večeři.

1) Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

2) Mletou sladkou papriku smícháme s moukou a prsa v ní obalíme.

3) Na pánvi rozpálíme2 lžíce másla a maso na něm zhruba 5 minut z každé strany opékáme tak, aby se propeklo. Pak řízky udržujeme v teple.

4) V hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme nasekanou petrželku a estragon, přilijeme citronovou šťávu a necháme vše provařit.

5) Maso vložíme do bylinkovocitronové směsi a vše prohřejeme. Podáváme s rýží, ozdobené plátky citronu.

POTŘEBUJETE:

✱ 6 kuřecích prsou

✱ sůl

✱ mletý pepř

✱ 1 lžíci mleté sladké papriky

✱ 50 g hladké mouky✱ 8 lžic másla

✱ ½ svazku hladké petrželky

✱ 1 lžičku sušeného estragonu

✱ 5 lžic citronové šťávy

Jak dobře uvařit rýži?

Uvařit dobře rýži bývá někdy problém – často se nám povede ji převařit, takže pak není sypká, ale máme spíš slepenou rýžovou kaši. Poradíme vám jednoduchý způsob, jak rýži správně uvařit.

V první řadě je třeba koupit kvalitní rýži, před přípravou ji přebrat a propláchnout ve studené vodě (voda by měla být v závěru skoro čirá). Na 500 g rýže dáme vařit 1,5 až 2 litry osolené vody. Můžeme přidat celou oloupanou cibuli, hřebíček či jiné koření.

Když je voda vroucí, nasypeme do ní rýži, uvedeme znovu k varu a na mírném ohni vaříme 17 až 20 minut. Během vaření rýži nemícháme, ale můžete ji ochutnat, abychom se ujistili, zda je měkká. Přesypeme do jiné misky a necháme chvíli stát.

Zítra: Dušená čočka se zeleninou



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.