Chalupářské recepty: Kuře na citronovém másle za 30 minut!
Máte rádi kuřecí prsní řízky, ale už vám došla fantazie, co z nich připravit?
Pak jste na správném místě! Dnes pro vás máme recept právě z tohoto masa, které je tolik oblíbené i kvůli nízkému obsahu tuku a lehké stravitelnosti. Pokrm, který si připravíme, voní po bylinkách a má jemně pikantní chuť díky máslu a citronové šťávě. Vyzkoušejte ho! Za pouhou půlhodinku budete mít super oběd či večeři.
1) Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
2) Mletou sladkou papriku smícháme s moukou a prsa v ní obalíme.
3) Na pánvi rozpálíme2 lžíce másla a maso na něm zhruba 5 minut z každé strany opékáme tak, aby se propeklo. Pak řízky udržujeme v teple.
4) V hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme nasekanou petrželku a estragon, přilijeme citronovou šťávu a necháme vše provařit.
5) Maso vložíme do bylinkovocitronové směsi a vše prohřejeme. Podáváme s rýží, ozdobené plátky citronu.
POTŘEBUJETE:
✱ 6 kuřecích prsou
✱ sůl
✱ mletý pepř
✱ 1 lžíci mleté sladké papriky
✱ 50 g hladké mouky✱ 8 lžic másla
✱ ½ svazku hladké petrželky
✱ 1 lžičku sušeného estragonu
✱ 5 lžic citronové šťávy
Jak dobře uvařit rýži?
Uvařit dobře rýži bývá někdy problém – často se nám povede ji převařit, takže pak není sypká, ale máme spíš slepenou rýžovou kaši. Poradíme vám jednoduchý způsob, jak rýži správně uvařit.
V první řadě je třeba koupit kvalitní rýži, před přípravou ji přebrat a propláchnout ve studené vodě (voda by měla být v závěru skoro čirá). Na 500 g rýže dáme vařit 1,5 až 2 litry osolené vody. Můžeme přidat celou oloupanou cibuli, hřebíček či jiné koření.
Když je voda vroucí, nasypeme do ní rýži, uvedeme znovu k varu a na mírném ohni vaříme 17 až 20 minut. Během vaření rýži nemícháme, ale můžete ji ochutnat, abychom se ujistili, zda je měkká. Přesypeme do jiné misky a necháme chvíli stát.
Zítra: Dušená čočka se zeleninou