Chalupářské recepty: Plněné brambory za 35 minut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chalupářské recepty: Plněné brambory za 35 minut

Brambory
Brambory (Profimedia.cz)

Jídla z brambor jsou populární zvláště na chatách a chalupách, protože jsou rychlá a levná.

Kromě toho lze na venkově často sehnat chutné brambory od našich pěstitelů za dobrou cenu! Dnešní recept využívá velkých brambor, které se naplní směsí mletého masa a jarní cibulky. Za pouhých 35 minut vykouzlíte chutné jídlo, které může sloužit jako oběd či večeře. Můžete jím ale překvapit i své hosty. Dobrou chuť!

1)Brambory vaříme ve slupce asi 15 minut v mírně osolené vodě tak, aby nebyly příliš měkké. Potom je scedíme a necháme trochu zchladnout.

2)Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka, na pánvi rozpálíme lžíci másla a cibulku na něm osmažíme spolu s mletým masem. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

3)Brambory překrojíme napůl, vnitřek vydlabeme a smícháme s připraveným mletým masem. Brambory směsí naplníme, osolíme a přidáme na každou půlku kousek másla.

4)Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na chvíli zapéct do trouby nebo pod gril, až se sýr roztaví a zezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem.

POTŘEBUJETE:

✱ 400 g velkých brambor

✱ sůl

✱ ½ svazku jarní cibulky

✱ 2 lžíce másla

✱  200 g mletého masa (mix vepřové hovězí)

✱ mletý pepř

✱ mletou sladkou papriku

✱ 100 g nastrouhaného ementálu

Náplň můžete obměňovat

Pokud nemáte rádi mleté maso, můžete náplň v receptu obměňovat dle fantazie. Maso lze nahradit například různými druhy zeleniny, houbami nebo například tuňákem.

Na tuňákovou náplň budete potřebovat 100 g tuňáka z konzervy, 1 avokádo, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíci citronové šťávy a jarní cibulku. Vynikající je i sýrová náplň s anglickou slaninou, na kterou potřebujete 50 g anglické slaniny, 1 lžičku nasekaných bylinek, 1 tavený sýr a 1 lučinu.

Tyto ingredience promícháme s dužinou z brambor, směsí naplníme brambory, posypeme 50 g strouhaného eidamu a zapečeme.

Zítra: Vepřové s bylinkovou krustou



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.