Chalupářské recepty: Vepřové s bylinkovou krustou! Za 35 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Chalupářské recepty: Vepřové s bylinkovou krustou! Za 35 minut!

Vepřové s bylinkovou krustou
Vepřové s bylinkovou krustou (Svojtka & Co.)

Nejlahodnějším druhem vepřového masa je tzv. panenka. Toto maso je křehké, libové, jemné a obsahuje mnoho bílkovin. Nejen proto patří panenka k nejdražším masům.

Proč si ale jednou za čas nedopřát a panenku si neudělat? Třeba podle našeho receptu! A pokud se vám přece jen nechce do panenky investovat, dnešní jídlo můžete připravit i z jiných libových kousků vepřového masa...

POTŘEBUJETE

  • 450 g kvalitního vepřového masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 lžíce mouky
  • ½ svazku petrželky
  • ½ svazku libečku
  • 2 vejce
  • 1 lžíci drceného oregana
  • 1 lžíci nasekané bazalky
  • 3 lžíce přepuštěného másla

POSTUP

Plátky masa (ideální je panenka, ale lze použít i řízky z kýty nebo pečeni bez kosti) naklepeme pod fólií. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Bazalku, petrželku a libeček nasekáme najemno a smícháme s drceným oreganem na talíři, vejce rozšleháme.

Maso obalujeme nejdříve ve vajíčku a pak v bylinkové směsi a řízky hned smažíme na rozehřátém másle z každé strany zhruba 6 minut. Jako příloha se hodí zeleninový salát a různě upravené brambory. Doporučujeme šťouchané brambory.

Nejlepší šťouchané brambory

Šťouchané brambory jsou pochoutkou, která nezklame snad žádného gurmána. Dnes vás naučíme výborné šťouchané brambory s cibulkou a slaninou. Potřebujeme 1 kg brambor, sůl a pepř, 1 lžíci másla, 80 g anglické slaniny, 1 velkou cibuli a 200 ml smetany.

Na pánvi na másle rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a pomalu ji opékáme dozlatova. Pak vše zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Do oloupaných uvařených brambor vmícháme cibulovou směs a vše rozšťoucháme. Takto připravené brambory jsou skvělé nejen jako příloha, ale i jako samostatné jídlo se zelím.

Připraveno s využitím knihy Recepty z rychlé kuchyně z nakladatelství Svojtka & Co.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.