Na bankomatu našel podivné zařízení: Oznámil to policii a… Odhalil gang padělatelů karet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na bankomatu našel podivné zařízení: Oznámil to policii a… Odhalil gang padělatelů karet!

platební karty
platební karty (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, David Malík )

Při výběru peněz z bankomatu objevil podezřelé zařízení. Josef K. (33) ze Strakonicka neváhal a malý plastový obal odnesl na policii. Tím pomohl dopadnout členy mezinárodního zločineckého gangu padělatelů karet.

„Vůbec jsem netušil, co to je. Bylo to malé, zelené a z plastu. Paní za mnou ve frontě říkala, abych to vyhodil do koše. Pro jistotu jsem to ale odnesl na policii. Tam se tomu divili, taky to nikdy neviděli,“ svěřil se Josef K.. Na bankomatu přitom nebylo na první vidět pohled nic podezřelého. „Použil jsem kartu přítelkyně. Viděl jsem, jak tam zajíždí a vyjíždí a přitom na něco zaráží. Pak jsem tam dal svoji a opakovalo se to. Karta nešla ven, tak jsem za to vzal pořádně a vytáhl ji i s tím podezřelým zařízením,“ popsal muž.

platební karty

Během pár hodin přijeli kriminalisté ze Strakonic a další specialisté z Prahy, kterým Josef vše popsal. Podvodníky, kteří čtecí zařízení do bankomatu v Blatné jen pár chvil před tím instalovali, zachytila kamera. Teď stojíá povedená trojka před soudem. „Policisté mi řekli, že jsem pomohl dopadnout muže napojené na mezinárodní zločineckou organizaci padělatelů. Mám z toho dobrý pocit. Nejenže jsem nepřišel o peníze, ale navíc to pomohlo i ostatním lidem,“ řekl dodal muž.

Přečtěte si
hufnagll
8. 10. 2015 • 04:27

No nevím jestli pro toho chlapa je šťastie ten objav

victipictimusic
5. 7. 2014 • 02:20

Skimming, šťastie, že to chlap objavil

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.