Lékaři omylem odebrali muži zdravou ledvinu, tu s rakovinou mu nechali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lékaři omylem odebrali muži zdravou ledvinu, tu s rakovinou mu nechali

Lékaři udělali tragickou chybu, muž teď žádá odškodnění zhruba 20 milionů korun. (Ilustrační foto)
Lékaři udělali tragickou chybu, muž teď žádá odškodnění zhruba 20 milionů korun. (Ilustrační foto) (Foto pro Aha! - TV Nova)

Žalobu požadující odškodnění vyšší než milion dolarů (více než 20 milionů korun) podal muž z Texasu proti dvěma lékařům, kteří mu omylem operativně odstranili zdravou ledvinu a nechali mu tu, na které měl rakovinný nádor. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Podle žaloby podstoupil pacient Glenn Hermes operaci v loňském roce v nemocnici ve Fort Worthu a po zákroku byl informován, že lékaři odstranili nesprávnou ledvinu. Hermes byl "v šoku, ohromený a v depresi". Kvůli chybě lékařů ho čekají buď dialýzy nebo transplantace.

Stejný omyl se v roce 2000 stal také České republice v královéhradecké fakultní nemocnici, kde lékaři pacientovi odoperovali nesprávnou ledvinu. Muž vysoudil odškodné necelých půl milionu korun. Zemřel čtyři roky po nepovedené operaci.

Autor:  ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.