Zfetovaný mladík, který autem zabil policistku: Měl 11 zákazů řízení a nikdo nic neudělal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zfetovaný mladík, který autem zabil policistku: Měl 11 zákazů řízení a nikdo nic neudělal!

Obviněný mladík se snažil přesvědčit soud, aby zůstal na svobodě. Nepovedlo se mu to.
Obviněný mladík se snažil přesvědčit soud, aby zůstal na svobodě. Nepovedlo se mu to. (Aha! - Alexandr Malachovský)

Mělnický soud poslal do vazby dvaadvacetiletého muže, který v pátek autem smrtelně zranil na Mělnicku policistku. Hrozí mu až 16 let vězení.

Řidič pronásledovaný policií v pátek večer na Mělnicku vozem srazil a těžce zranil policistku, která ho chtěla zastavit. Žena následně zraněním v nemocnici podlehla. Dvaadvacetiletý řidič byl podle policie pod vlivem drog. Navíc měl úřady zakázáno řízení motorových vozidel.

Policisté řidiče obvinili z násilí proti úřední osobě. Sazba za tento trestný čin je až 16 let vězení. "Obviněný byl po rozhodnutí soudu odvezen do vazební věznice v Litoměřicích," řekla ČTK Johnová. Kolik přesně měl mladík uděleno zákazů řízení, nemohla policejní mluvčí přesně potvrdit, protože část zákazů mu uložil soud a další uložily úřady ve správních řízeních v několika různých obcích. Podle webu idnes.cz měl ale dohromady 11 zákazů řízení!

Je smutné, že až smrt policistky naplno rozproudila diskuzi o tom, kdy by měl být viník stanout před soudem, když nedodrží zákaz řízení. "Nepodmíněný trest se ukládá třeba až po pátém, šestém porušení zákazu, uvedl pro idnes.cz teplický soudce Čapek. Sám soudce nicméně zmínil, že by bylo logičtější, aby bylo potrestáno hned první nedodržení zákazu řízení.

Co se stalo?

Vůz, který mladík řídil, chtěla v pátek nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Do následné honičky se zapojily i další hlídky. "Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znova zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel. Utrpěla vážná zranění," popsala nehodu mluvčí. Policisté pak posádku zadrželi - kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena.

Autor:  ČTK,ph

Přečtěte si
maxovskej
6. 5. 2014 • 06:24

Měl by konečně dostat doživotí aby už nemohl nikomu dalšímu ublížit. Užívání drog by sám o sobě měl být trestný čin a mělo by se to přísně trestat vězením,protože feťáci jsou opravdu velmi nebezpeční!!

elzbet1
6. 5. 2014 • 00:21

Je mi to ze srdce líto,co se stalo-vyhasl život mladého člověka a dvě děti přišly o mámu,muž o ženu a doufám,že budou,díky podpoře okolí a rodiny, mít sílu to překonat a jít dál,ale ruku na srdce a tím ale oslovuji ty vyšší instance.Byl by kolem toho takový rozruch,kdyby to nebyl tzv. veřejný činitel? A je vůbec nutné,aby se tohle stalo komukoliv. Jak může vlastně ve 22ti letech mít jedenáct zákazů? Proč už se to po ,dejme tomu, třetím zákazu , nesoudí jako obecné ohrožení a není dotyčný ve vězení,to se bude vždycky čekat,až způsobí takovou,nebo i větší tragedii. A ať to nikdo neospravedlňuje tím,že jsou to nemocní lidé! Tady u nás se na opravdu nemocné pořádají sbírky,dáte někdo tomuhle grázlovi korunu? Nikdy jsem si nemyslela,že budu ráda,že jsem tak stará ,jak jsem a že mi děti "nenadělili" vnoučata,která jsem si hrozně přála. Je mi vás mladých líto,že budete žít v takovém pokřiveném světě,ale je to i ve vašich rukách, tak s tím ,prosím, něco UDĚLEJTE!!!!!

zadnice
5. 5. 2014 • 14:43

"Podle webu idnes.cz měl ale dohromady 11 zákazů řízení!" Tento případ potvrzuje pouze to, že v ČR je policie a soudy naprosto, ale naprosto k hov..nu!!!

karbidosaurus
5. 5. 2014 • 14:00

bezne se v nasi zemi prejizdeji lide a ujizdi se od nehod a skoro nic se v tom nedela,tady kdyby neslo o policiztku tak by pachatel taky vyvazl jen s podminkou....proste spravedlnosti se malo kdo dovola.....jako pripad te brutalne zabite holciny,vrah dostal,12let a byl propusten po 5letech za slusne chovani a ted si tu mezi nami chodi jako by se nic nestalo.....za zabiti aj je dozivoti,vzal si zivot a svuj uz dozijes jen v base a bez tv a dalsich prijemnych veci jen hole steny a bez vychazek

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.