Teroristé na Ruzyni? Senzibilka si vymýšlela! Hrozí jí tři roky vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Teroristé na Ruzyni? Senzibilka si vymýšlela! Hrozí jí tři roky vězení!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Na pražském letišti v Ruzyni včera nepřestala platit zvýšená bezpečnostní opatření. Předpověď senzibilky o večerních útocích na některá letadla, se ale nenaplnila.

Na pražském letišti v Ruzyni včera nepřestala platit zvýšená bezpečnostní opatření. Předpověď senzibilky o večerních útocích na některá letadla, se ale nenaplnila.

Policie je stále ve střehu. Až do neděle budou trvat zvýšená bezpečnostní opatření.
„Zatím neomezila provoz, nedošlo k žádným zpožděním,“ řekla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Senzibilka, která policii uvedla své jméno i adresu, může být obviněna z šíření poplašné zprávy. Hrozilo by jí odnětí svobody až na tři roky! „Dokázat jí, že policií úmyslně manipulovala, ale možná bude obtížné. Policie a soudy v takových případech zřejmě budou muset rozlišovat mezi skutečnými a falešnými senzibily. Při rozhodování se ale mohou dostat mimo čistě právní rámec a ocitnout se na poli psychiatrie či dokonce metafyziky,“ řekl právník Josef Lžičař. S ním souhlasí psychotronik Luboš Šafařík. „Ne každý, kdo se označí za psychotronika nebo senzibila, jím skutečně je. Identifikovat skutečného senzibila od lháře je ale velmi těžké,“ řekl Šafařík.

I přes nepříliš lichotivé výsledky policisté využívají služeb psychotroniků. Nejčastěji při hledání ztracených osob. Přínos senzibilů je ale téměř nulový. „Může to být způsobeno mnoha vlivy,“ vysvětluje Šafařík. „Informace vzešlá od psychotronika prochází složitým procesem a je nutné ji dešifrovat. Je otázka, jestli ji i samotný senzibil dešifruje správně.“

Jasnovidci a policie

  • 2. června 1990
    V Praze vybuchla bomba, která těžce zranila německou turistku. Pachatel nebyl zjištěn nepomohli ani jasnovidci.
  • 15. ledna 1993
    Senzibilové spolupracovali s policií při hledání Honzíka Dorundy (2). Pátrání bylo ukončeno v květnu 1993, kdy bylo jeho tělo nalezeno v Ohři.
  • 5. září 1996
    Naposledy byla spatřena Karolina Planá (4) z Krnova na Bruntálsku. Policie při pátrání využila i senzibilů. Tělo Karoliny se dodnes nenašlo.
  • Srpen 2001
    Senzibilové se podíleli také na hledání sourozenců Vosmanských. Děti tehdy odjely s příbuzným Stephanem Knaepenem na výlet a všichni se ztratili. Policie nejprve nalezla mrtvého Knaepena, ostatky sourozenců v listopadu 2001 objevil náhodný chodec v lese na Vyškovsku.
  • 23. září 2004
    Byl unesen podnikatel Stanislav Brunclík z Vysokého Mýta. Při pátrání policie na přání rodiny uneseného využila i senzibila, ale bezvýsledně. V listopadu 2004 byl Brunclík nalezen mrtev.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.