Potomci Jánošíka jsou na infarkt: Mapa přiřadila Slovensko ke Kosovu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Potomci Jánošíka jsou na infarkt: Mapa přiřadila Slovensko ke Kosovu!

Slováci jako separatisté? Němci to tak vidí...
Slováci jako separatisté? Němci to tak vidí... (Die Welt)

Dlouho bojovali za samostatnost a nezávislot na Česku. Jenže jednadvacet let po zániku Československa se jejich země objevila na mapě separatistických států. Není divu, že jsou Slováci pořádně rozčílení.

Za vše může chyba na mapě, která se objevila v německém deníku Die Welt. Ten omylem Slovensko přiřadil ke Skotsku, italskému Benátsku nebo Kosovu. Slovensko tedy podle mapy touží po odtržení od Česka. Je trochu zarážející, že tato chybička se stala v Německu, tedy zemi, která patří mezi poměrně blízké sousedy Slováků.

Jakkoliv nejsou vztahy mezi oběma národy ve všech směrech ideální a často se mezi Čechy a Slováky objevuje vzájemná řevnivost a závist, mohli si Němci všimnout, že k rozpadu Československa došla tehdejší vláda po vzájemné dohodě, byť se nikdo neptal na názor obyvatel. Hrdé Slováky tak mapa pořádně naštvala a sociální síť zaplavily urážky na adresu Němců.

Slovensko na mapě zemí s tendencemi k separatismu.


Těžko říct, kde se stala chyba. Snad měl grafik německých novin staré mapy. A nebo šlo o příliš brzy vypuštěný aprílový žertík?


Autor:  ph

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.