Kapitána malajsijského boeingu prý trápil rozpad rodiny: Mohl myslet na sebevraždu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kapitána malajsijského boeingu prý trápil rozpad rodiny: Mohl myslet na sebevraždu...

Kapitán Šáh
Kapitán Šáh  (Foto Facebook.com, ara )

Byl úplně na dně z toho, že od něj odchází manželka i s dětmi, a rozhodně nebyl ve stavu, aby mohl letět. Tuto závažnou hypotézu na adresu pilota malajsijského boeingu Zaharího Ahmada Šáha (†53) uvedl jeho nejlepší přítel.

Pátrání po troskách zmizelého letadla na odlehlém jihu Indického oceánu se včera díky uklidnění počasí znovu naplno obnovilo. Satelity lokalizovaly dalších 122 předmětů na moři, pátrací lodě a letouny přesto dosud nález vraku nehlásí. Stále ale pokračuje hledání odpovědí na palčivé otázky, proč vlastně let MH370 s 239 lidmi na jeho palubě skončil tragickou »šipkou« do oceánu. A za hlavního podezřelého je dál považován kapitán Zaharí Ahmad Šáh.


Odchod manželky
Ten podle vyjádření jeho nejlepšího kamaráda neměl do kabiny letadla vůbec usedat! „Jeho rodinné problémy právě vrcholily a žena mu sdělila, že se od něj i s dětmi stěhuje pryč. On je jedním z nejlepších pilotů, které znám, ale podle mě ten den vůbec nebyl v takovém psychickém stavu, aby mohl letět,“ řekl kapitánův kolega novozélandskému deníku Herald pod podmínkou anonymity.
Dodal, že by se nedivil, kdyby Zaharí při svém duševním rozpoložení pojal původně rutinní let do Pekingu jako sebevražedný...

Kapitán Šáh

Poprvé bez lektora
Také osoba kopilota Farika Abduka Hamnída (†27, na snímku) vzbuzuje pochyby. V osudný den totiž letěl s Boeingem 777 poprvé bez lektora, jak potvrdilo vedení Malaysia Airlines. Předtím byl v kabině tohoto typu letadla jen pětkrát jako zácvik pod vedením zkušeného lektora. Podle aerolinek neměl v zácviku jediný problém a jeho nasazení na let MH370 nemělo vzbuzovat žádné bezpečnostní riziko. To ostatně potvrdili i jiní oslovení piloti. Pět letů s lektorem podle nich stačí.   

Autor:  so

Přečtěte si
prroud
27. 3. 2014 • 12:46

Ti parchanti uz natropili tolik zla svejma akcema pod cizima vlajkama,ze uz nikdo takovejm zvastum neveri!!!!

prroud
27. 3. 2014 • 12:45

Prestante lhat a napiste pravdu! Co prevazelo to letadlo,co se s nim a s pasazerama stalo po odkloneni na Americkou vojenskou zakladnu a kde je naklad? Co se stalo s nakladem?!!!! Co udelali pak s letadlem uz je vec dalsi,to ted klidne muzou najit nekde v oceanu.......Ale ostatni kecy a lzi si nechte od cesty!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.