Další verze zmizení Boeingu 777 nad Jihočínským mořem: Unesli je? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další verze zmizení Boeingu 777 nad Jihočínským mořem: Unesli je?

Unesli letadlo teroristé?
Unesli letadlo teroristé? (Foto EPA a ČTK)

Boeing 777, který v sobotu zmizel nad Jihočínským mořem, se možná vůbec nezřítil! Vyšetřovatelé totiž nevyloučili možnost, že letadlo s 239 pasažéry na palubě bylo uneseno!

„Nepotvrdilo se, že by objekty, které jsme našli v moři, byly trosky letadla,“ prohlásil šéf malajsijské agentury pro civilní letectví Azharuddin Abdul Rahman. Popřel tak, že záchranáři našli na hladině žlutý záchranný člun a kus dveří. „Nemůžeme tedy vyloučit ani únos. Všechny možnosti se prověřují,“ dodal. Je ovšem záhadou, jak by únosci dokázali s obřím letadlem zmizet z radarů a nepozorovaně přistát…

Příběhy, ze kterých mrazí

 Zatímco vyšetřovatelé stále pátrají po okolnostech, za nichž záhadně zmizel malajsijský Boeing 777 s 239 cestujícími, lidé po celém světě hltají příběhy těch, kdo byli na jeho palubě.

Tati, dej si večeři...
Maira Elizabeth Nari z Malajsie, dcera vrchního stewarda letu Andrewa Nariho, se nechce smířit s tím, že její táta zmizel. Na Twitter mu neustále posílá dojemné vzkazy. „Tati, už je to 48 hodin. Nezapomeň se navečeřet, musíš mít hlad,“ píše Maira. Z každého vzkazu je cítit, jak moc chce tátu zpět.  „Vím, že tě bůh chrání, tati. Drž se!“

Ital Maraldi: Já svůj pas mám!
Jeden z cestujících nastoupil na palubu s pasem Itala Luigiho Maraldiho (37). Ten ihned ohlásil, že je živ a zdráv. „Ukradli mi ho před pár měsíci na dovolené v Malajsii,“ prohlásil. Když se dozvěděl, že by měl být na palubě zmizelého letadla, okamžitě volal tátovi. „Neboj, nejsem tam, nic se mi nestalo.“ Je tedy dost možné, že s jeho pasem nasedl do letadla některý z teroristů.

Kapitán létal i doma
Kapitán osudového letu MH370 Zaharie Ahmad Shah (53) miloval létání s Boeingem 777 natolik, že si domů pořídil i jeho simulátor. „Zeptali jste se ho na cokoliv ohledně létání a on vždy odpověděl. Byl to skvělý pilot, takže je jasné, že při řízení stroje neudělal žádnou chybu,“ shodují se jeho kolegové.

Poslední foto se synem
Svět obletěla fotografie uslzené ženy z letištní haly v Kuala Lumpur, odkud Boeing odstartoval. Šlo o matku Sofuana Ibrahima (32), která svého jediného syna vyprovodila na cestu do Pekingu. Těsně před startem se dokonce vyfotili. Snímek se vzkazem: „Než se zase uvidíme,“ zhlédly na Twitteru tisíce lidí.



Autor:  štš

Přečtěte si
abvydavatelstvi
11. 3. 2014 • 16:58

Je to záhada když zvoní telefony a nikdo je nebere.... je to Velké neštěstí.... chudaci cestující....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.