Jelen proletěl autem - A zabil řidiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jelen proletěl autem - A zabil řidiče!

Zvíře proletělo vnitřkem vozu. Řidič neměl šanci přežít.
Zvíře proletělo vnitřkem vozu. Řidič neměl šanci přežít.

NOVÝ BOR – Je to masakr, ze kterého až mrazí. Šedesátiletému řidiči včera krátce po osmé hodině ranní na silnici mezi Novým Borem a Svorem vběhl do cesty obrovský dvoumetrákový jelen.


Muž zemřel na místě, jeho tři spolucestující utrpěli těžká zranění a skončili v nemocnici.

Muž jel s hyundaiem směrem ke Svoru. „V lesním úseku ale na komunikaci zničehonic vyběhl statný jelen, který se čelně střetl s vozem a předním sklem proletěl dovnitř kabiny vozu,“ konstatovala mluvčí hasičů Libereckého kraje Iva Michalíčková.

Jelen osobní automobil doslova sešrotoval, střecha auta byla srolována až do kufru vozu! Zvíře s sebou vzalo také celé přední sklo. „Podle zdemolovaného vozu to vypadá, že se auto s jelenem střetlo, když ho zvíře chtělo přeskočit,“ doplnila Michalíčková.
Řidič byl na místě mrtvý. „Přivolaný lékař ho okamžitě začal oživovat, bohužel marně,“ uvedla Michalíčková. Jeho manželka a dva spolucestující utrpěli vážná zranění.

Kliknutím zvětšeteK podobným střetům vozů s lesní zvěří dochází v tomto úseku velmi často. Ve většině případů se ale nehody obejdou bez zranění, pouze s hmotnými škodami. „Případ, kdy někdo při podobném střetu zemřel, je ojedinělý,“ řekla mluvčí hasičů.


Autor: (ab)
Foto pro Aha!: HZS Libereckého kraje

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.