Přejel holčičku (6) na sněžném skútru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přejel holčičku (6) na sněžném skútru!

ilustrační foto
ilustrační foto (pro Aha! – Zbyněk Kincl)

HERLÍKOVICE – Na sjezdovce v lyžařském areálu Herlíkovice nedaleko Vrchlabí došlo k těžké nehodě, která jen zázrakem neskončila tragicky. Sněžný skútr, řízený opilým mužem (47) ze Semilska, srazil malou holčičku (6) z Prahy. Před smrtí ji zachránila jen lyžařská helma.

V krvi měl 3 promile!

Měl to být krásný den strávený na zasněžené sjezdovce. Pro malou holčičku, která si přijela se svou matkou zalyžovat na sjezdovku Bubák v herlíkovickém skiareálu, však skončil málem tragicky. Při čekání na vlek ji doslova smetl opilec na sněžném skútru. Ten se patrně již delší dobu »občerstvoval« v nedalekém bufetu.

V alkoholovém opojení si při odjezdu neuvědomil, že má zařazenou zpátečku, a plnou rychlostí nacouval do fronty lyžařů u nástupní stanice vleku. Nic netušící holčičce tím způsobil mnohačetná poranění. „Dítě mělo štěstí, protože mělo na hlavě helmu. Jinak by to asi skončilo mnohem, mnohem hůř. Skútr ji totiž doslova celou přejel. Má zlomenou ruku, poranění nohou a nějaké pohmožděniny,“ uvedl Jiří Jirka, zasahující člen Horské služby. Ten také přivolal záchranku, která holčičku bezprostředně po nehodě dopravila na dětské oddělení nemocnice ve Vrchlabí.

Podle vyjádření ošetřujícího lékaře je už teď děvčátko v dobrém stavu a v nejbližších dnech bude z nemocnice propuštěno. Doma ji čeká ještě několikatýdenní léčení.

Viník neštěstí odmítl na místě činu spolupracovat s přivolanými policisty. Ti jej podrobili dechové zkoušce na alkohol a nestačili se divit. Naměřili mu téměř 3 promile alkoholu! Navíc zjistili, že opilec nemá řidičák k řízení sněžného skútru. „Je podezřelý z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, dále z ohrožení pod vlivem návykové látky a také z ublížení na zdraví. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Radek Schovánek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.