Premiér se už nemusí třepat z pohřbu Mandely: Ty vo*e, Rusnoku, do JAR letí Kohout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Premiér se už nemusí třepat z pohřbu Mandely: Ty vo*e, Rusnoku, do JAR letí Kohout!

Ztrapněný Rusnok
Ztrapněný Rusnok  (ČTK)

Vyřešeno. »Náročný« úkol, tedy účast na posledním rozloučení s Nelsonem Mandelou († 95), splní ministr zahraničí Jan Kohout (52). Premiérovi Jiřímu Rusnokovi (53), který se této cesty podle nechtěné nahrávky ze Sněmovny tak obával, se ulevilo.

Tím záznamem se baví celý svět! „Ty vole, teď ještě zase zemřel Mandela,“ povzdechl si. „No, kdo tam pojede?,“ zeptal se ho ministr obrany Vlastimil Picek (57). „Já doufám, že prezident. Ty vole, já se normálně třepu, abych tam nemusel jet,“ řekl premiér v nahrávce rozhovoru, který neúmyslně zaznamenaly mikrofony České televize.


Zároveň se ale hrozili účasti prezidenta Miloše Zemana (69). „Prosim tě, můžeš mi říct, jak vyleze do těch schodů do toho letadla?,“ ptá se Picek. „To je úplná blbost, ještě tam bude nějakej průser,“ přidal se ministr financí Jan Fischer (62). „Tak asi nepoletí, tak je to v prdeli...,“ uvažuje Rusnok.

A skutečně nepoletí. Česko zastoupí Kohout, který se ale zúčastní jen úterní veřejné piety v Johannesburgu, o den později se ukloní památce exprezidenta v Pretorii. Při nedělním pohřbu ČR oficiální zastoupení mít nebude.

Ministr poletí normální leteckou linkou, speciál se kvůli tomu vypravovat nebude. I toho se Rusnok v nahrávce bál. „Ty vole, kdo to zaplatí?,“ ptal se. „Já to zaplatím,“ uklidnil ho Picek. Teď už to ale může pustit z hlavy.

Ztrapněný Rusnok

Přečtěte si
ivoadler
9. 12. 2013 • 11:43

Doufám, že pohřeb bude v duchu afrických tradic, ke kterým se JAR zaplať pánbu hlásí. Černošské tanečnice při smutečním tanci s korálky vpředu a vzadu a jinak nic (viz článek na mém blogu Reed dance). Ještě budeš Rusnoku litovat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.