Při zřícení lanovky přišel o syna, ale říká: Aspoň, že přežily vnučky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Při zřícení lanovky přišel o syna, ale říká: Aspoň, že přežily vnučky!

Z boudy lanovka vyjížděla do protilehlého svahu.
Z boudy lanovka vyjížděla do protilehlého svahu. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Statečně nesou tragédii rodiny, se kterou se zřítila nákladní lanovka u Špindlerova Mlýna, její příbuzní. Truchlí nad ztrátou Jana R. (†38), ale jsou i rádi, že přežily jeho dvě dcery Sára (11) a Vanesska (5) s maminkou Monikou a její známou.

„Holky jsou na tom dobře,“ řekl Aha! dědeček malých sestřiček, z nichž starší odnesla tragédii zlomenou nohou a druhá má v sádře ruku.
„S jejich maminkou je to složitější,“ dodal otec zesnulého Jana R., který podnikal a žil s rodinou na okraji Pardubic. Jeho žena měla sice krvácení do mozku, ale přežije stejně jako její známá, která si poranila nohu a oko.


Co se stalo?
Na chatě Bumbálka byla rodina už několikrát. Proč nastoupili do korby, která je jen na přepravu zavazadel, není jasné. Vyšetřování příčiny utržení tažného lana lanovky může trvat i několik měsíců. Policie zatím ani nikoho neobvinila. Drážní inspekce zkoumá, zda zařízení spadá do režimu zákona o drahách.

Autor:  jp

Přečtěte si
belaa
5. 12. 2013 • 10:20

to je ale divny nazor.nechapu proc tam vubec lezli.nemuselo se to vubec stat.deti ted budou bez taty.to je smutny..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.