Kdo může za smrt v Krkonoších? Lanovka jezdila bez povolení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kdo může za smrt v Krkonoších? Lanovka jezdila bez povolení!

Policisté v sobotu prohledávali místo tragédie.
Policisté v sobotu prohledávali místo tragédie. (Foto ČTK – Josef Vostárek)

Smrt, vážná zranění, rodinná tragédie! Tak v pátek večer skončil rodinný výlet do Krkonoš, kdy se se třemi dospělými a dvěma dětmi (5 a 11) utrhla lanovka. Ta podle vyšetřovatelů neměla povolení k provozu!

Otec rodiny (†38) při pádu z 20 metrů zemřel, matka dětí je vážně zraněná, hrozí, že přijde o oko. Kdo za strašlivou tragédii může? To je otázka, kterou si lidé kladou po tragickém pádu nákladní lanovky nedaleko Špindlerova Mlýna.
Lanovka podle Drážní inspekce vůbec nebyla určena k přepravě lidí a dokonce neměla ani povolení k provozu. Majiteli horské chaty Bumbálka nyní hrozí až desetimilionová pokuta. Pokud o přepravě osob věděl, může jít i do vězení.

Policisté v sobotu prohledávali místo tragédie.

Přečtěte si
13352
2. 12. 2013 • 09:49

Byli to dospělí lidé, navíc s malými dětmi, nikdo jim asi nedržel pistoli u hlavy, aby do lanovky vlezli....bylo to jejich rozhodnutí a to, že se jim nechtělo šlapat do kopce? To ukazuje jen na jejich lenost a v tom případě nechápu, proč vůbec na ty hory jezdili.....samozřejmě to neomlouvá majitele lanovky, že neměl povolení k provozu, ale kdyby spadla nějaká zavazadla, tak se h...o stalo.....

jity
2. 12. 2013 • 09:31

Zajímavé, že to zatím nikomu nevadilo, kde jsou nějaké kontroly? Až když se tam stane neštěstí, tak najednou jsou všichni chytří.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.