Strach obchází ulici: Houskův vrah uniká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Strach obchází ulici: Houskův vrah uniká!

Dům, u kterého Houska zemřel, stojí v chomutovské luxusní čtvrti.
Dům, u kterého Houska zemřel, stojí v chomutovské luxusní čtvrti. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Zákon mlčení platí zřejmě v ulici s luxusními domy v Chomutově, kde v pondělí neznámý pachatel zastřelil vlivného člena ústecké ČSSD a partnera exhejtmanky Jany Vaňhové (58) Romana Housku (†51). Vrah policistům uniká a lidé ze sousedství se bojí promluvit.

Jen na jednom sloupku plotu se objevily dvě svíčky jako projev soustrasti. „Nic jsem neslyšela. Nic nevím,“ řekla žena z domu, od něhož je vidět před garáž vily, kde vrah Housku zastřelil. Policisté se psem a detektorem kovů prohledávali všechny pozemky sousedů a před polednem ulici opustili. „V tuhle chvíli policie vyhodnocuje důkazy,“ odmítl být včera konkrétní Vladimír Jan, státní zástupce, který případ vraždy dozoruje. Dodal, že na konkrétní osobu policie podezření nemá. Ta spoléhala na záznamy z bezpečnostních kamer, kterými je vila prošpikována. Ukázalo, že šlo o atrapy, nebo nebyly v kritickou dobu funkční.


Z domu však odvezli řadu věcí, mezi nimi i několik střelných zbraní, které Houska legálně vlastnil. Zda je mezi nimi i jeho »devítka«, kterou se čas od času pochlubil, není známo. I ona mohla být vražednou zbraní.

Kočka v domě
Aha! zjistilo, že intrikán a několikrát obžalovaný, ale nikdy odsouzený Houska nic nevlastnil. Polovina domu je napsána na jeho družku Vaňhovou, druhá na matku, která žije v domově důchodců. A na dům je zástavní právo.
Vaňhová se už do domu nastěhovala zpět a tráví tam čas pracovní neschopnosti. Ve středu dopoledne jí tam příbuzní přivezli jejího kocoura.



Autor:  lac

Přečtěte si
wernerovamagdalena
23. 11. 2013 • 17:25

Ten barák je kýčovitý. absence vkusu u obou protagonistů je zřejmý. Oba mají docela hnusnou fyziognomii. žili jako psanci, měli, a Vańhová pořád má, strach. Není jim co závidět, i kdyby se v nakradených prachách utopili.

jity
23. 11. 2013 • 09:17

Pacholci si sice možná vyřizují účty, ale může se stát i tobě, že náhodou si tě v noci s nějakým pacholkem spletou a jsi jasnej. Nebylo by to poprvé, kdy omylem zabili nevinného člověka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.