Prodejce vnutil důchodci nevýhodnou smlouvu! Jaroslav (71) z Libiny: »Levný« proud mám o tisíce dražší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prodejce vnutil důchodci nevýhodnou smlouvu! Jaroslav (71) z Libiny: »Levný« proud mám o tisíce dražší!

Jaroslav Trefil je po mrtvici upoután na lůžko. Ve smlouvách se nevyzná, uvěřil dealerovi.
Jaroslav Trefil je po mrtvici upoután na lůžko. Ve smlouvách se nevyzná, uvěřil dealerovi. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Výraznou úsporu na platbách za energii sliboval Jaroslavu Trefilovi (71) z Libiny dealer RWE. Muž upoutaný po mrvici na lůžko se nechal přesvědčit a novou smlouvu podepsal. Nyní si připadá jako ve zlém snu. Za první čtyři měsíce doplácel přes sedm tisíc korun a zálohy má o třetinu vyšší než dřív.

„Já jsem úplně na pokraji zhroucení. Nechápu, co to je za lidi. Takhle okrást starého nemocného člověka,“ stěžuje si Aha! Jaroslav Trefil. Před přechodem k RWE platil měsíčně zálohy 4090 Kč a při ročním vyúčtování mu původní dodavatel proudu vracíval zhruba dvoutisícový přeplatek. Podle nové smlouvy platil čtyři měsíce zálohy o tři sta korun nižší. Po čtyřech měsících však po něm RWE požadovala nedoplatek 7335 Kč a zálohy mu zvedla na 5310 Kč měsíčně.

„Zjistili jsme, že mě nechal podepsat nevýhodný tarif, nějaký dražší silnoproud. Byl to takový člověk, co chodí po barácích. Vypadl seriozně, ale byl to podvodník. Šlo mu o to, aby hlavně on sám co nejvíc vydělal,“ povzdechl si Trefil.


Společnost RWE slíbila, že případ prověří. „Postup našeho externího prodejce prověřujeme. Bude pravděpodobně vyloučen z prodejního týmu. Velice dbáme na korektnost našich prodejců, na to, aby zákazníkovi podali všechny potřebné informace,“ sdělila mluvčí RWE Linda Ešková. „Zároveň vždy doporučujeme, aby si zákazník pročetl veškeré podrobnosti smlouvy. Smlouva, kterou zákazník podepsal, obsahuje konkrétní ceník. Pan Trefil musel být tedy kompletně informován o cenových podmínkách a nabízeném produktu. Rádi se zákazníkem spojíme a situaci si osobně vysvětlíme,“ dodala Ešková.

Máte podobnou zkušenost?

Napište na aha@ahaonline.cz



Autor:  rys

Přečtěte si
prroud
18. 11. 2013 • 21:40

Zivot mezi zraloky......................a jejich obeti se zastani nenadejou,dal je predaj exekutorum,hezkej systemek jak zadluzit a znicit si vymysleli a podepreli "pseudozakonama",nechavaj si ho hlidat policii a justici,protoze jsme zbabelci a vsechno jim to umoznujeme!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.