Hory jsou v obležení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hory jsou v obležení

Pavlína z Mnichova Hradiště odjížděla z hor naštvaná, protože si na drobných kamenech poškrábala nové carvingové lyže. „Sjezdovek si užijeme až v Alpách,“ říká smutně. Letošní zima prý fandům sněhu moc nepřeje.
Pavlína z Mnichova Hradiště odjížděla z hor naštvaná, protože si na drobných kamenech poškrábala nové carvingové lyže. „Sjezdovek si užijeme až v Alpách,“ říká smutně. Letošní zima prý fandům sněhu moc nepřeje. (pro Aha!: Petr Smetana)

JEŠTĚD – Tisíce lyžařů obléhají všechny české hory. Více než čtyři tisíce se jich sjely například na dominantu Liberce Ještěd. Přijeli ze všech koutů země i ze zahraničí, ale nejvíce jich bylo z Prahy.

Tisíce lyžařů obléhají všechny české hory. Více než čtyři tisíce se jich sjely například na dominantu Liberce Ještěd. Přijeli ze všech koutů země i ze zahraničí, ale nejvíce jich bylo z Prahy.

„Je to hodinka cesty autem i skibusem, takže se na Ještěd vyplatí zajet na celodenní lyžování a večer se v pohodě vrátit domů,“ připomíná výhodu dostupnosti zmodernizovaného zimního areálu ředitel Daniel Svrček.

„V provozu máme 48 sněžných děl, sníh teď ale neustále vyfoukává silný vítr, trať je místy zledovatělá a někteří lyžaři si stěžují na kameny,“ říká.

Lyžaři jsou zatím opatrní, horská služba tak nemusela zasahovat při vážnějších incidentech. Zatím nejméně »šikovní« jsou snowboardisté, jeden z nich si při pádu zlomil zápěstí.

Andrejka je z Liberce, a tak si může na Ještěd zajet pohodlně tramvají. Než kopec pořádně zasněží, raději teď pojede do Pece pod Sněžkou. „Určitě tam bude víc sněhu a těším se na to, jak vyrazíme do skibaru. V Peci si nikdy nezapomeneme dát ovocnou bombu pro sportovce – hrušku s bílým rumem!“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.