Infekce v očích o připravila o zrak: Slepý Pupík našel domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Infekce v očích o připravila o zrak: Slepý Pupík našel domov!

„Čekala jsme zakřiknuté vystresované štěně, Pupík je ale čiperný sebevědomý pejsek,“ říká Helena.
„Čekala jsme zakřiknuté vystresované štěně, Pupík je ale čiperný sebevědomý pejsek,“ říká Helena. (Foto Aha! - Martin Přibyl)

JIČÍN (vet) – Tak tohle vyšlo! Slepý čínský chocholatý naháč Pupík – psík, který do života vstoupil tím nejhorším způsobem, když ho zrak a málem i o život připravila chamtivost »množitelky« – našel domov. Už je mu pět měsíců a je šťastný.

Pupíka paní Helena (47) z Jičína objevila na internetu, když pro něj útulek, který ho zachránil, hledal nového majitele. „Nevadilo nám, že nevidí. Řekli jsme si, když máme dva naháče Ozzyho a Huga, tak proč nemít třetího. Ten se do postele ještě vejde,“ směje se Helena. Pupík si hned první den sebevědomě »ohmatal« terén. Ozzy a Hugo ho očichali a přijali do psí pánské smečky. Dnes je Pupíka plný dům i zahrada. Je prý divočák a suverénně plave i v bazénu.

Proč nevidí
»Množitelka« ho neošetřeného odtrhla od mámy a prodala už v pěti týdnech. Do očíček se mu dostala infekce, která ho málem zabila. Pupíka zachránili, jeho zrak už ne.

Hraje si na honěnou
Hugo dostane rolničku a Pupík za ním běhá. Když ho má Hugo plné zuby, vyskočí na okno, to Pupík neumí, a má klid.

Chodí bez vodítka
„Venku šoupeme nohama a on jde za námi. Když neví, kde jsme, tak si zakňučí, my promluvíme a on za námi běží,“ říká Helena.

Miluje boxerku Tally
Když se sejdou, Tally s ním spí, chrání ho, mateřsky ho opečovává a Pupík si to užívá. Stokrát ho omyje, a tak ho pak musí panička vysušit.



Autor:  Alexandra Vetkovská

Přečtěte si
henes
16. 9. 2013 • 16:51

Co víc k tomu dodat..

lovcova
15. 9. 2013 • 15:14

Moc mu to přeji a paničce fandím

emyd
15. 9. 2013 • 13:59

Az se mi chtelo brecet.Diky tem hodnym lidem,jsou to frajeri

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.