Vyzrajte na komáry: 8 přírodních zbraní proti dotěrnému hmyzu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyzrajte na komáry: 8 přírodních zbraní proti dotěrnému hmyzu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Také vám komáři pijí krev? Lítají neustále kolem vás a vy se jen škrábete a šílíte a svědí vás celé tělo? Než se rozhodnete koupit si repelent v lékárně či obchodě, vyzkoušejte ten přírodní.

Šanta kočičí
V jedné studii na univerzitě v Iowě zjistili, že esenciální olej pocházející z šanty kočičí, bylinky, kterou milují kočky a je i lehce halucinogenní, odpuzuje komáry i šváby. Olej si snadno vyrobíte a pak se jím můžete potírat.

Citronela
Použijte pouze čistý esenciální olej z citronely, což je lidový název pro tzv. citronovu trávu (voňatku citronovou). Lze jej koupit v bylinkářství, nebo si jej vyrobit. Je to podobné jako s šantou kočičí.

Česnek
Jezte hodně česneku. Komáři ho nemůžou vystát! Budete tak smrdět, že se ani neodváží vás otravovat. Vaše krev jim prostě nebude chutnat.

Levandule
Levandulová silice voní skvěle a je běžně používána jako efektivní repelent proti komárům. Je nejlepší zředěná s mandlovým nebo kokosovým olejem.

Olej ze semen
Podle jedné studie je olej ze semen indického stromu Neem (tzv. Nimbový olej) zaručeně účinnější než normální repelent. Koupíte rovněž v bylinkářství.

Organický sojový olej
Sojový olej je levný a snadno dostupný, i proto je to vynikající volba proti komárům. Navíc hydratuje pokožku stejně jako krém. Složky sóji můžou také zpomalit růst ochlupení.

Lotos
Je účinný k odehnání komárů a pomáhá zabíjet i larvy! Vysaďte si ho rybníčku na zahradě a komáři se vám vyhnou obloukem. Silice z květů je pochopitelně také velmi účinná.

Černý pepř
Nový výzkum ukazuje, že extrakt černého pepře je účinný na komáry. Dříve se také používal výtažek z alkoholu místo pepře.

Autor:  ak

Přečtěte si
donlabuznik
23. 12. 2018 • 15:39

Já jsem si na https://armik.cz/naramek-proti-hmyzu-greenluck-cerveny/ koupil za dvacet korun náramek, který je napuštěn přírodními esenciálními oleji, které komáry a další doťerný hmyz přirozeně odhání. Žádná chemie a navíc řešení za pár korun, za mě super.

pravidlox
23. 8. 2014 • 13:50

Moc díky za tip na repelent protector. Koupila jsem dětem na tábor. Koupila jsem dva na 14 dní. Dovezly mi celý jeden domů, protože stačila na celý den jedna aplikace, která je ochránila před komáry a klíšťaty. Nikdy mi nepřijely nepoštípané až letos. Takže opravdu díky za tento tip

mrazkovka
31. 7. 2014 • 11:26

Né že bych přírodě nevěřila, ale raději se chráním repelentem. Přesněji repelentem Protector od Swiss jelikož dlouho vydrží a nemusím se co chvíli znova stříkat. Cenově dostupný a je k dostání pouze v lékárnách.

lennanov
23. 6. 2014 • 16:30

Frčí dneska ještě síťky do oken a dvěří http://www.garol.cz/site-proti-hmyzu-a52 a nebo opravdu fungují a jsou dobré ty různé repelenty do elektriky? http://www.lekarna.cz/raid-komari-a-mouchy-nahradni-napln-1ks-do-odparovace/ Mě to totiž vůbec nepřijde zdravé!

hillaarkaa
23. 7. 2013 • 10:16

Horší však než komár je Tolja svazák s chemikem .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.