Žena má poruchu ucha: Slyší pohyby vlastních očních bulv a tlukot srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žena má poruchu ucha: Slyší pohyby vlastních očních bulv a tlukot srdce!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britka Julie Redfernová (47) hrála před sedmi lety videohru a neustále slyšela podivné skřípání. Po chvíli si uvědomila, že je to zvuk jejich vlastních očních bulv, které jezdily po obrazovce! Žena vnímá dokonce proudění krve ve svých tepnách a tlukot srdce!

Lékaři jí zjistili nemoc vnitřního ucha, při které se ztenčuje kost v uchu a vzniká tak přecitlivělost na zvuky. Je možné, že ji způsobil dřívější pád na kole.

Choroba totálně změnila Julii život. Přestala chodit na obědy s kamarádkami, protože přes hlasitost svého žvýkání neslyšela konverzaci. Ze svého jídelníčku musela vyškrtnout křupavé potraviny jako jablka nebo bramborové lupínky, protože u ní vyvolávaly migrény. V práci se trápila kvůli zvonění telefonů a často ztrácela rovnováhu.

Nakonec ale doktoři zoufalé ženě pomohli. Při riskantní operaci, kdy mohla přijít i o sluch, slabá místa a díry v kosti zaplnili, aby zmírnili její utrpení. „ I když jsem znala rizika, musela jsem to udělat. Nemohla jsem s tím žít dalších čtyřicet let, sedm bylo dost,“ prohlásila šťastná Julie.

Zatím jí operovali pravé ucho, do konce roku by se měla dočkat i »spravení« levého.

1793931:gallery:true:true

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.