Co s odepsanými ministry? Pánové, jděte do skutečné práce! O Kalouska stojí v lihovaru... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co s odepsanými ministry? Pánové, jděte do skutečné práce! O Kalouska stojí v lihovaru...

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Profimedia.cz, ČTK – Michal Kamaryt, ara)

Vládní vrchnost... Zvykli si na balíky peněz a výhody, o kterých si normální voliči můžou nechat jen zdát. Za pár dní ale Jiří Rusnok (52) sestaví novou vládu a kabinet Petra Nečase (48, ODS) bude asi muset svá křesílka opustit. Tak kampak s vámi, pánové a dámy ministři?

Někteří členové vlády v demisi to s hledáním angažmá nemusejí přehánět. Jsou totiž zároveň poslanci – jde například o Petra Nečase či Miroslava Kalouska – takže o základ 56 tisíc korun měsíčně nepřijdou. Ve srovnání s ministerským platem 106 tisíc jsou to ale asi jen drobné.
Deník Aha! proto nahlédl do minulosti končících ministrů a nabízí zaměstnání, pro která mají očividně vlohy. Možná o tom jen dotyční politici zatím neví…

Petr Nečas do… manželské poradny
Málokdo toho ví o manželském trojúhelníku tolik, co Petr Nečas. Ví, jaké praktiky se dají použít – jeho milenka a šéfka kabinetu Jana Nagyová nechala sledovat Radku Nečasovou vojenskými špiony.  Vyzná se i v odměňování »dřiny po nocích« statisícovými odměnami.  A expertem je prý i na použití šlehačky pro utužení vztahu.


Alena Hanáková do… družiny
Ministryně kultury se chovala ve svém rezortu tak, že jí říkali Alenka v říši divů či Loutka. Bývala družinářkou, takže by se mohla k dětem vrátit. Jen by jim nesměla vykládat, že Mozart byl nejlepší německý umělec, ač šlo o Rakušana. Ani by caparty neměla vozit na výlety do Severní Koreje, kam se tak touží podívat.

Miroslav Kalousek do… lihovaru
Zatímco velká voda opadávala, hladinka Miroslava Kalouska stoupala.  Ministr financí má pro alkohol prostě cit, ví, kdy si přihnout.  Navíc je skromný – i po svém blábolení v rozhlase tvrdil, že měl jen dva panáky.  Podle znalců toho naobracel víc.  S takovou kvalifikací by se uplatnil jako ochutnávač v likérce či lihovaru. Upozornění pro zaměstnavatele:  po dvou skleničkách se »k smrti unaví«!

Karel Schwarzenberg do… reklamy
Když se kecají blbosti, tak spím… Tak vysvětluje ministr zahraničí své časté podřimování. A jelikož usne skoro vždy a všude, rozhodně se uplatní na billboardech propagujících prášky na spaní.


Jan Kubice do… supermarketu
Ministru vnitra neunikne ani myška! Legendární Kubiceho zpráva, při níž ještě jako policejní plukovník popsal prorůstání organizovaného zločinu do státní správy, je toho důkazem. Co třeba hlídač v supermarketu? Zloději čokolád, mějte se na pozoru!

Petr Bendl do… stáje
Ministr zemědělství je velkým milovníkem koní. Ušlechtilá zvířata miluje natolik, že se nebojí rozdávat miliony v dotacích na jejich chov, zvlášť, když řehtají ve stájích  jeho kamaráda, herce Václava Vydry. Žokej Josef Váňa by mohl  Bendla zaměstnat jako trenéra. To by bylo rekordů…

Karolína Peake do… personální agentury
Dokáže pracovat kdekoliv. Začínala dětským hřištěm, pak  se dala na vládnutí  a legislativu. Celých osm dní dokonce vydržela v čele ministerstva obrany, kde zatočila se zasloužilými generály. Umí vyčarovat i vládní stranu, kterou nikdo nevolil. Ta by uměla poradit, jak sehnat job!

Státní kaso, otřes se!

Sedm členů Nečasovy vlády si odnese odchodné, pokud se do tří měsíců neobjeví v některé z ústavních funkcí. Ostrouhá premiér Petr Nečas, ministr financí Miroslav Kalousek a další ministři, kteří jsou poslanci, tudíž budou dál brát poslanecký plat.

Na odchodné ve výši jednoho měsíčního platu ministra, tedy 106 600 korun, má nárok ministr obrany Vlastimil Picek, ministr spravedlnosti Pavel Blažek, ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová a šéf Legislativní rady vlády Petr Mlsna. Dva měsíční platy, tedy 213 200 korun dostanou ministr školství Petr Fiala a vnitra Jan Kubice. Trojnásobek měsíčního platu, 319 800, korun, obdrží končící ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Autor:  Vladimír Barák

Přečtěte si
fizi
6. 8. 2013 • 12:41

Patří tam,samozřejmě,slovo štět.ky.

fizi
6. 8. 2013 • 12:38

Mám takovou krásnou vizi.Kalousovi i Nečasovi slušivé šátečky na hlavu,do rukou WC ***(ne jejich milenky) a pucovat pos.rané hajzly po takových prasa.tech,jakými jsou oni sami.To vše,samozřejmě,po zabavení nakradeného majetku.A žij s takovým platem,jaký u nás,díky vám,bere40%lidí.Zaplať z toho nájem a ze zbytku vyjdi,nebo běž pod most.Hlavně,že se z peněz i těchto lidí,živí cigoši a jiná verbež.Vy se divíte,že už vás lidi mají plné zuby a přejí vám to nejhorší?Plné rypá.ky o slušnosti,poctivosti a zatím si se smíchem mnou ruce,jak jim ty zlodějiny vychází.Jak dlouho???

kinty
13. 7. 2013 • 07:23

Nač jim dávat odchodné,ti byli drazí i zadarmo, kolik nadělali paseky ve státě za ty 3 roky

sonyka
28. 6. 2013 • 14:07

já myslím,že by už mohli vydat povládní song,lehce upravený na míru...ručičky nebojte se,vy makat nebudete....

mnpv
28. 6. 2013 • 12:01

Ani jeden z nich se neztratí. Znají mapu, mají známosti a většinou vysokoškolské vzdělání+jazyky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.