Ministr zemědělství jako Džejár z Dallasu: Skupuje pozemky ve velkém! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ministr zemědělství jako Džejár z Dallasu: Skupuje pozemky ve velkém!

 (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Mária Rušinová, Petr Novotný)

Ministr zemědělství Petr Bendl (47) skupuje pozemky na Kladensku. V Dolním Bezděkově, kde si pořídil domek k bydlení, teď za osm milionů koupil přilehlý statek a rozlehlé pozemky. Dohromady už Bendlovi říká pane bezmála 476 tisíc m². Jde o náhodnou investici, či dobře promyšlený záměr v budoucnu ještě lépe prodat?

Domek v Dolním Bezděkově si Bendl pořídil před dvěma lety, kdy ho začal rekonstruovat. Teď už stavení září novotou a politik v něm bydlí i se svou snoubenkou Petrou Filipovou (35).

A ještě statek!

Na Kladensku však už Bendlovi nepatří jen tento domek. Podle katastru nemovitostí si totiž letos 20. února přikoupil i přilehlý statek a pozemky v několika katastrálních územích: Dolním Bezděkově, Družci a Bratronicích. Za zhruba 475 tisíc m² v únoru koupených luk, polí, ale i vodních ploch dal celkem osm milionů korun. Na co ohromnou plochu připomínající ranč ze seriálu Dallas má?

Vše pro koně

Na spekulace prý rozhodně ne. „Původní majitel, který bude dál žít na statku, má více než dvacet koní a já pět. Z něčeho je třeba je živit a vlastní krmení je levnější,“ zdůvodňoval to Blesku politik. Do budoucna by podle svých slov chtěl mít na Kladensku ranč. „Ne všechny pozemky se ale bohužel dají využít,“ povzdechl si s tím, že investované miliony byly z jeho úspor.

Sbohem, ruino

Kromě nemovitosti v Dolním Bezděkově vlastnil Bendl v minulosti ještě starý mlýn ve Skřivani na Rakovnicku. Toho se už ale podle katastru zbavil. Ruiny prodal za 890 tisíc, jak svěřil Aha!.
Ministr už se svou Petrou žije v nově zrekonstruovaném domě v Dolním Bezděkově. Teď si přikoupil přilehlý statek a pozemky.





Autor:  Eva Pospíšilová

Přečtěte si
gordon
14. 3. 2013 • 23:03

komu nyní přiklepne miliony na koně,když je bude mít doma a ne u kámoše Vydry?Že by pův.majitelům statku,kteří se budou starat dál o "farmu" a tudíž i o jeho koně?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.