Kateřinu napadl pitbul: Porodila předčasně a má celoživotní následky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kateřinu napadl pitbul: Porodila předčasně a má celoživotní následky!

Ze syna Patrika je Kateřina šťatná, o to více na ni doléhá tíseň, když si předství, že o něj mohla přijít.
Ze syna Patrika je Kateřina šťatná, o to více na ni doléhá tíseň, když si předství, že o něj mohla přijít. (Aha! - Karel Kopáč)

Předčasný porod, ošklivě oteklá jizva na noze, noční můry a strach z velkých psů – takhle si příchod prvorozeného syna na svět Kateřina J. (20) z Prahy nepředstavovala. Všechno změnil útok pitbula.

Agresivní pes bez majitele zaútočil na tehdy těhotnou Kateřinu koncem března v Praze 8. Rozlícené zvíře se jí zakouslo do nohy. Vytrhlo jí ze stehna i kus masa. „Musela jsem brát antibiotika, dva a půl měsíce jsem docházela k lékaři, strašně to bolelo,“ vzpomíná Kateřina.

Nakonec porodila syna Patrika o tři týdny dřív, a místo odškodného se na ni majitelka pitbula snaží svalit vinu. Prý psa nakopla. „Není to pravda. To osočení mě dost naštvalo. Teprve, když jsem předčasně porodila, došlo mi, že jsem mohla o miminko přijít,“ dodává Kateřina.

Rozhodne soud?

Majitelka pitbula jí nabídla odškodné 4000 Kč a hrozí, že soud nemůže vyhrát. „Jen bolestné lékař ohodnotil více. Kde jsou náklady na dopravu, na léky, v ohrožení byly dva životy. Jsem tanečnice a s jizvou na noze budu moct stěží ještě někdy vystupovat. Odstranění jizvy laserem přijde asi na 500 korun za centimetr,“ bilancuje Kateřina.

Navíc se jí v noci zdají sny, že ji pokousla pes, a těch velkých se teď bojí. „Kamarádka má štěně staforda. Když jsem u ní, stále si hlídám nohy,“ dodává Kateřina rozhodnutá nenechat se zastrašit.

Porodila stresem?

Gynekolog a sexuolog Radim Uzel:„Předčasný porod v důsledku útoku psa nelze vyloučit. Úlek a stres ho může vyvolat.“

Na co má nárok?

Advokát Jan Černý: „Člověk napadený psem má nárok na bolestné, jehož výši stanoví lékař, na úhradu věcné škody a ušlé mzdy, ale i na náhradu za stížené společenské uplatnění, což u tanečnice jizva může být. Může žádat i odškodnění za psychickou újmu.“

Přečtěte si
winterfreshka
15. 7. 2013 • 16:21

winterfreshka
15. 7. 2013 • 16:20

Někdy intelekt psa je vyšší než jeho páníčka

winterfreshka
15. 7. 2013 • 16:18

Šlápnout na krk jeho páníčkovi,pes se chová přirozeně a na páníčkovi je ovládání psa a zodpovědnost.Automaticky u bojových plemen košík na tlamě.Ale to už bychom asi chtěli moc

bledulka
26. 6. 2013 • 20:19

Jediné řešení - zakázat chov bojových plemen... a majitele útočných psů zavřít natvrdo!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.