Těhotnou Katku pokousal pitbul: V kalhotech našla kus masa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Těhotnou Katku pokousal pitbul: V kalhotech našla kus masa!

Katku pokousal agresivní pitbul. Foto psa je ilustrační.
Katku pokousal agresivní pitbul. Foto psa je ilustrační. (Koláž Ahaonline.cz)

Hrozivý šok a zranění utrpěla nastávající maminka Kateřina J. (20), na níž zaútočil v Praze 8 agresivní pitbul. Pobíhal sám na ulici před domem, kde Kateřina bydlí. Když ho mladá žena s již zakulacujícím se bříškem míjela, zahryzl se jí do vnitřní strany levého stehna.

„Začala jsem utíkat. Na skříni rozvaděče už seděl nějaký kluk, který se tam před ním schoval, podal mi ruku a já na ni také vyskočila,“ vzpomíná na dramatické chvíle Kateřina. „Když si představím, že mě mohl kousnout do břicha, nebo jsem mohla z šoku předčasně porodit...“ přemítá s rozechvěním. Nohu jí museli sešít. Má velkou jizvu, bolesti a kulhá. Po čtyřech dnech ji rána začala ještě víc bolet, zčervenala. Znovu ji lékaři čistili, dali do ní drén a nasadili antibiotika. „V tom šoku se mi zdálo, že to není tak hrozné. Když jsem ale sundala kalhoty a sestřička mi je omývala, našla na nich kus masa,“ popisuje zranění.

Potrhal i strážníka

Rozzuřeného pitbula se snažili zpacifikovat strážníci. Jednomu z nich, i když měl silné kožené rukavice, potrhal ruku. „Je na nemocenské. Kdy se vrátí do služby, není jasné,“ řekl Aha! mluvčí pražských strážníků Jan Čihák. Nakonec psa odvezla odchytová služba do útulku.

Pes si sám otevřel

„Majitelé si ho už vyzvedli. Kdykoliv vyjdu z domu, bojím se,“ popisuje Kateřina. Jak je možné, že pitbul pobíhal bez vodítka, náhubku a přítomnosti majitelky na ulici? „Řekla, že odešli pryč a pes si umí sám otevřít dveře. Pak ho prý musel někdo pustit z domu,“ tlumočí vysvětlení majitelky Kateřina.

Nabídli ji 4 tisíce

Majitelka pitbula zavolala Kateřině druhý den večer. „Řekla, že se mi omlouvá a zodpovědnost přijímá. Nabídla mi mimosoudní vyrovnání,“ dodává Kateřina. Vstřícnost ale brzy začala vyprchávat. „Její přítel mi ukazoval, jak je ohodnocené poranění podle tabulek a že by to mělo vyjít na nějaké čtyři tisíce korun,“ vzpomíná Kateřina. S tím se ale smířit nechce. „Chci zaplatit náklady na léčbu a bolestné. Přítel mě musí všude vozit, strašně to bolí a navíc mi nejspíš zůstane ošklivá jizva,“ objasňuje Kateřina, která před otěhotněním pracovala jako tanečnice.

Advokát Jan Černý radí:

Zdokumentujte případ, a to buď svědecky, nebo nafoťte na mobil cokoliv, čím lze později prokázat skutečnost, že to udělal právě tento pes. Majitelé můžou později tvrdit, že jejich pes to nebyl.

V každém případě vše nahlásit na policii, a to i kdyby vám nabízeli odškodnění.

Mimosoudní vyrovnání je nejrychlejší řešení, přesto pozor. Nikdy nepodepisujte, že částka, kterou jste ochoten přijmout, je konečná. Třeba dodatečně zjistíte, že nemůžete půl roku vykonávat povolání nebo koníčky apod.

Nenechte se obalamutit tabulkami. Nejsou úplné a nikdy nevíte, co všechno by lékař přiznal. Navíc si Kateřina může nárokovat bolestné nebo odškodnění za psychickou újmu v souvislosti s těhotenstvím.

Autor:  vet

Přečtěte si
hillaarkaa
4. 4. 2013 • 17:37

hillaarkaa
4. 4. 2013 • 17:36

Seřím ti na všechny hyper-super ojjebávače

hillaarkaa
4. 4. 2013 • 17:35

Bez náhubku a navolno,stříkám pepřák na 100metrů .Pes za to samozřejmě nemůže,páníčkovi bych dala dvojitou nálož

eremita
3. 4. 2013 • 22:04

Když vím, že mám doma génia, co překoná jakoukoliv překážku, zabráním mu v odchodu. Shánění tabulek za blbost je slabé odbytné, i pohryzanec má svoji hrdost, bolest, vztek, obavy a bude chtít z incidentu vytřískat vše, na co má právo. Není jednodušší a účelnější psa nakrmit, ohlídat, věnovat se mu, vycvičit ho? Fakt by pak nebyl frustrovaný. Angresívní....

love25
3. 4. 2013 • 21:21

Také brouzdáte z nudy na netu? Klikněte občas na Kupi, nasbíráte body na kupóny do Tescu atd. http://www.kupi.cz/?u=gt5wt

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.