Týraná fenka Rosi unikla smrti: Teď hledá nový domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Týraná fenka Rosi unikla smrti: Teď hledá nový domov!

Z týrané Rosinky je dva měsíce po její záchraně veselá a hravá fenka.
Z týrané Rosinky je dva měsíce po její záchraně veselá a hravá fenka. (Aha! - Jana Ulrichová, pro Aha!/Martina Teplá)

Několik měsíců žila s oprátkou na krku, vodítko z drátu a lana měla zarostlé do masa, trpěla ukrutnou bolestí a hlady, jen stěží dokázala přijímat potravu... Týraná fenka německého ovčáka Rosi (3) těžké nástrahy osudu dokázala překonat. I s pomocí čtenářů Aha!, kteří jí poslali neuvěřitelných 750 000 korun. A nyní hledá nový domov.

Rosi, kterou na začátku března našli lidé na skládce odpadu v poli ve zbídačeném stavu, pobývá v útulku v Chrudimi. Po dvou měsících je z ní veselá hravá fenka. Přibrala takřka osm kilo a nedávno začala hárat. I rána na krku po »oprátce« vypadá lépe. „Už se jí dělá nová kůžička,“ raduje se vedoucí útulku Denisa Škvrňová.

Rosinku čeká ještě jedna operace, a po ní snad už bude jasné, kdy by mohla útulek opustit. Zájemci o pejska se už ale mohou hlásit. Majitele ale budou pracovníci útulku pečlivě vybírat. „Fence by bylo dobře u někoho, kdo má zahrádku, aby měla výběh,“ doporučuje Škvrňová. „Také by bylo nejvhodnější, kdyby to byl majitel z okolí Chrudimi kvůli její ošetřující veterinářce, která zná stav Rosi od začátku, a tak by bylo dobré, kdyby ji měla dál v péči. To ale samozřejmě není podmínkou,“ dodává vedoucí útulku.

Tři čtvrtě milionu korun, které čtenáři Aha! Rosi poslali, se útulek rozhodl použít pro léčbu podobně týraných nebo nemocných psů a na podporu jiných útulků (Aha! informovalo). Kdo fence ublížil, není ale stále jasné.



Přečtěte si
henes
15. 5. 2013 • 10:11

Doufejme,že peníze které zůstaly budou použity na léčení potřebných. Je hrozný, jak je léčení zvířat drahý,bohužel ze svý zkušenosti jsem poznal,jak je to zneužíváno.Změnili jsme na doporučení doktora který za stejný úkony bere o třetinu míň. Zákony jsou měký,měli by si vzít příklad z USA. Do 24 hodin rychlý soud a za katr nebo pořádná pokuta......Lidi jsou opravdu ***.

jity
9. 5. 2013 • 09:59

Takovému hajzlovi, který toto dokáže udělat zvířeti bych zaškrtila pinďoura, aby se nemohl množit. Takový kreténi by byli schopni ubližovat i dětem.

ivkanatka
9. 5. 2013 • 09:52

Tu bestii, která tohle udělala, bych pověsila za krk na řetězu do průvanu, aby věděla, jak ten pes musel strašně trpět !!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.