Smutný příběh se šťastným koncem - Zubožená fenka šarpeje: Už má domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Smutný příběh se šťastným koncem - Zubožená fenka šarpeje: Už má domov!

Na těle zachráněné fenky šarpeje už nejsou vidět kosti. Pomalu se jí zlepšuje i srst. Až se zcela zotaví, bude muset ještě na operaci zanedbaných očí.
Na těle zachráněné fenky šarpeje už nejsou vidět kosti. Pomalu se jí zlepšuje i srst. Až se zcela zotaví, bude muset ještě na operaci zanedbaných očí. (Aha! – Mária Rušinová)

BĚLÁ POD BEZDĚZEM – Žalostným kňučením a ztrápeným pohledem prosila o pomoc podviživená fenka šarpeje. Na pokraji smrti, s boláky na těle ji lidé našli v polovině listopadu uvázanou prádelní šňůrou ve Slavětínské ulici v Praze-Klánovicích. Odchytová služba ji tehdy převezla do psího útulku v Troji. Veterinář ani ošetřovatelé jí nedávali velkou šanci na přežití.

  • V hledání pomohl deník Aha!
  • Niki je zase šťastná a veselá

Dnes je Niki opět šťastným a veselým pejskem. Zásluhu na tom má i Aha! „Viděla jsem ji v Nedělním Aha! a hned jsem věděla, že bude moje,“ vzpomíná Milena Folprechtová (55), která se nebohé fenky ujala. „Hned v pondělí jsem volala do útulku. Řekli mi, abych zavolala ve středu, že nevědí, jestli přežije. V pátek mi řekli, že si ji můžu vzít, ale upozornili mě na to, že je nemocná, že budeme muset jezdit na veterinu a léčit ji antibiotiky,“ dodává.

Už první setkání s ní prý bylo šťastné. „Běžela k nám, jako by byla odjakživa naše,“ říká Nikinčina nová panička. Jméno jí dal vnouček paní Folprechtové Matyášek (2,5). Začal jí totiž říkat stejně jako šarpejce, která jim v březnu umřela.

První tři dny prý Niki proležela. „Vypadalo to, že nemá chuť do života. Bála jsem se, že se z toho nedostane a že mě obviní, že jsem se o ni špatně postarala,“ líčí nejtěžší chvíle Milena Folprechtová. Pak už to ale bylo každým dnem lepší.

S novým domovem našla Niki i další věrnou kamarádku – německou dogu Yarinu. I té se paní Folprechtová před dvěma lety ujala. Byla hodně psychicky týraná a všeho se bála. Dnes je to podle ní moc hodná holka a trpělivě snáší i pokusy Niki stát se šéfkou smečky.

Milena Folprechtová tvrdí, že i jí obě fenky moc pomohly. „Měla jsem trápení a ony mi dodávají sílu a lásku,“ objasňuje.

Všichni se už teď těší na Ježíška. Matyášek mu »napsal« o psí kostičky a míček, se kterým se Niki i Yarina nejvíc vyhrají.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Smutný psí příběh - Fenku šarpeje přivázali šňůrou!

18.12.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.