12 vynálezů, které se neuchytily: Kartáč na pleš, indikátor smogu i gramofon do auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

12 vynálezů, které se neuchytily: Kartáč na pleš, indikátor smogu i gramofon do auta!

Indikátor smogu
Indikátor smogu (Foto ara)

Svět posouvají kupředu geniální vynálezy. Bohužel ty méně geniální občas zapadnou, neujmou se a možná je to škoda. Podívejte se, co v minulém století chytré hlavinky vymyslely, ale nepochodily…

1. Výprask jen pro formu

Pro tatínky, kteří nemohou unést bolest svých ratolestí, ale přesto musí jejich prohřešky potrestat, jsou tu speciální kartáče. Výprask nebolí, gumičky místo štětin jsou milosrdné k zadničkám malých nezbedníků.

2. Kartáč na pleš

Aby se leskla! Kartáč, která češe vlasy na zátylku, na skráních i kotlety a zároveň leští a příjemně masíruje pleš, to tu ještě nebylo. Vynález se sice masově neuchytil, ale v Los Angeles ho pořád prodávají.

3. Indikátor smogu

Znečištění ovzduší v kalifornských městech měl změřit indikátor smogu Betty Cook. Brýle snímaly, jak často mrknete při čtení knihy a podle toho jste se údajně dozvěděli, jaký svinčík zrovna dýcháte. 

4. Automat na opalovací krém

Dávkovač opalovacího krému měl vylepšit služby na plážích a plovárnách i na tenisových kurtech. Za deset pencí jste si mohli půl minuty stříkat na tělo krém. 

5. Plynová maska pro koně

Když mohli mít plynovou masku vojáci, proč by ji armáda odepřela koním. Nasazovat se měla při zamoření ovzduší. Bez pozitivního ohlasu ze strany zvířat… Ani tento vynález se neprosadil.

6. Gramofon do auta

K autorádiu dnes automaticky patří CD nebo mp3 přehrávač. Už před padesáti lety audiosystém ve vozech vylepšil Phillips takovým krásným gramofonem. Bez valného úspěchu. Jednak přehrával jen singly a na hrbolaté dlažbě přenoska přeskakovala.

7. Lulka pro dva kuřáky

I přes zjevný výškový rozdíl mohou dva kuřáci bafat z jedné fajfky. Výrobce chtěl ušetřit kamarádům dvojí nacpávání a myslel i na sportovní fanoušky na stadionu. Jeden z přátel fandí, druhý pokuřuje, za okamžik si role vymění, aniž by se protivili hygienickým návykům.

8. Privátní protiletadlový kryt

Atmosféra Studené války znejistěla kdekoho a Sovětskému svazu se nikdy nedalo věřit. Proto v americkém Wisconsinu vymysleli domácí protiatomový bunkr. Nacpala se do něho i větší rodina, jaderný útok by do půl kilometru v tomhle krytu přežilo až 12 lidí. Údajně.

9. Aby děti nezlobily

Chcete mít na řízení klid? Dejte dětem do ruky volant. Samozřejmě jen falešný, upevněte ho před zadní sedačky, ať si prckové kroutí a mají pocit, že šoférují. Na chvíli dají pokoj. Tohle vymysleli v Kalifornii. 

10. Skútr pro paničky

Tak tenhle skútřík jezdil až 12 km/hod. Dámy si mohly zajet na kus řeči k sousedce, na menší nákup, ke kadeřníkovi. 

11. Když se chcete opalovat v zimě

Infračervená lampa. Opaluje a ještě hřeje. Co kdyby se dámy v Alpách chtěly dokonale opálit? Přece kvůli tomu nezmrznou…

12. Bezbolestně do demonstrací

Policisté sice rozdávají rádi rány obuškem, jenže občas také nějakou koupí. Aby je nebolelo rozhánění demonstrací, dostali takové báječné kryty. Demonstranti se jim ovšem smáli a když chtěli, strážníky si oběhli a zaútočili zezadu. Škoda, ani tohle neprošlo.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.