Nový vědecký objev: Hořká čokoláda snižuje krevní tlak!

Léčit vysoký krevní tlak drahými léky? Nesmysl! Dejte si denně kousek hořké čokolády. Vědci prokázali její blahodárné účinky na krevní tlak, působí ale také proti škodlivému cholesterolu!
Vědci dlouho tušili, co nyní testy, které potěší hlavně mlsouny, o čokoládě prokázaly. Ukázalo se, že skupina látek zvaná flavanoidy opět uvolní špatně průchodné cévy. „Přestože ještě nemáme důkaz jakéhokoliv udržitelného snížení krevního tlaku, může malé snížení v krátkodobém horizontu doplnit jiné možnosti léčby a přispět tak ke snížení rizika kardiovaskulárního onemocnění,“ řekla vedoucí výzkumnice Karin Riedová z australského Melbourne.
Vědci prozkoumali 20 různých studií zahrnující lidi, kteří si denně dopřávají 3 až 100 gramů čokolády nebo kakaového prášku. Možná se tedy dočkáme doby, kdy se nás lékař zeptá: „Už jste si dnes dal svou porci hořké čokolády?“