Vrah, který zabil už tři dívky (†16, †19 a †26) z pražských autobusů, stále uniká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vrah, který zabil už tři dívky (†16, †19 a †26) z pražských autobusů, stále uniká!

Dívky si vrah tipoval v autobusech MHD v Praze 4. Ilustrační foto
Dívky si vrah tipoval v autobusech MHD v Praze 4. Ilustrační foto (Foto Aha! – Petr Novotný,Karel Kopáč, Dan Černovský)

Na počátku devadesátých let minulého století děsil Prahu tajemný násilník, který si své oběti vybíral v nočních autobusech na Praze 4. Přepadl, znásilnil a uškrtil tři mladé dívky. Pak se odmlčel a zmizel.

První obětí se stala studentka Markéta Čápová (†19), vrah ji přepadl 27. prosince 1990 nedaleko vysokoškolských kolejí Otava na Praze 4. Surově ji znásilnil a uškrtil. Na místo přijela nešťastnice právě nočním autobusem. Další dívka, která si vybrala fatální porci smůly, byla středoškolačka Šárka Hynčicová (†16). I ona cestovala nočním autobusem a vystoupila na Praze 4. Její kamarád ji doprovodil na zastávku, domníval se, že bude v bezpečí. V tom se ale zmýlil, 13. srpna 1991 našli Šárku znásilněnou a uškrcenou.

Děsivá série úmrtí mladých žen tím však neskončila, 5. listopadu téhož roku se vracela na ubytovnu Zelený pruh Pavlína Horčičková (†26). Nedorazila… Vrah ji překvapil v místním parku a zabil jako své předchozí oběti.

U všech dívek byly zajištěny stejné biologické stopy pachatele. Shodný byl i »modus operandi«, tedy způsob provedení. Vrah dívky udeřil do tváře, znásilnil a uškrtil. Každé oběti pak ukradl nějakou drobnost jako fetiš. Záhadou zůstává, jak je možné, že sériový vrah tak náhle přestal. Kriminalisté prověřovali řadu možných pachatelů, ale bez výsledku. Na Praze 4 nedaleko míst vražd tehdy byla velká ubytovna, kde žili především cizinci. Je tedy možné, že se násilník vrátil do své domoviny. Mohl i zemřít. Anebo někde stále čeká jako časovaná bomba…



Přečtěte si
nofar
8. 4. 2013 • 07:36

Vazena redakce, pokud uz chcete psat o nevyresenych kriminalnich pripadech, budte aspon presni. Marketa Capova byla napadena a zavrazdena 20. prosince, Jeji telo bylo objeveno 27. prosince. Celkem logicke - co by mimoprazska studentka pohledavala v dobe vanocnich prazdnin na kolejich?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.