Záhadnou smrt objasnil pokus s králíkem, morčetem a myší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhadnou smrt objasnil pokus s králíkem, morčetem a myší!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto) (Foto Profimedia.cz)

Ošklivá hádka s manželkou a švagrem, která proběhla tři dny před Štědrým dnem byla pro F. V. zároveň tou poslední. Následující ráno byl nalezen bez známek života v obývacím pokoji společného bytu.

Manželka zemřelého J. V. vypověděla, že její muž spal v obývacím pokoji běžně. Po roztržce, ke které mezi nimi došlo, se v obýváku zavřel. „Zapnul si hlasitě rádio. Hrálo celou noc, ještě před rozbřeskem jsem tam šla a chtěla ho vypnout,“ popisovala chvíli, kdy údajně muže objevila mrtvého. Tvrdila, že měl zapálená kamna na svítiplyn, žhnul v nich plamen. „Bylo tam teplo, tak jsem je zhasla,“ říkala.

Kriminalisté operovali s dvěma verzemi: buď se F. V. otrávil nešťastnou náhodou, nebo jej zavraždila jeho žena.  Ačkoliv pitva prokázala, že měl v sobě 1,11 promile alkoholu, vyšetřovatelé sebevraždu jako možnost smrti zavrhli. Snažili se prokázat, že rodina měla na úmrtí muže svůj podíl, úmyslně mu pustila plyn.

Nakonec však pozůstalé očistili, udělali pokus s králíkem, morčetem a myší. Zavřeli je v pokoji a nechali hořet kamna tak, jak vypověděla žena zemřelého. A opravdu, do druhého dne zvířata uhynula. Z kamen, přestože hořela, unikal plyn a jeho koncentrace se ve vzduchu, vzhledem k tomu, že se pokoj neodvětrával, zvyšovala a došlo k zadušení.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
abstergo
27. 2. 2013 • 19:22

Zcela správně, jsou to hajzli!

catherin4
27. 2. 2013 • 14:24

A co zijeme v stredoveku aby museli zabijat zvierata aby nieco dokazali? Mali tam zavriet svoje deti!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.