V Česku začala chřipková epidemie! 8 mrtvých, 55 v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V Česku začala chřipková epidemie! 8 mrtvých, 55 v nemocnici!

Virus prasečí chřipky.
Virus prasečí chřipky. (Profimedia.cz)

Nejhorší předpovědi virologů se vyplnily! Chřipková epidemie zasáhla Česko! A už má sedm obětí! Pacientů, kteří jsou hospitalizováni kvůli komplikacím spojeným s průběhem nemoci, dál přibývá. Nejčastěji je způsobuje virus prasečí chřipky A(H1N1).

„Do středeční patnácté hodiny bylo v nemocnicích umístěno 55 pacientů. Na osm vzrostl i počet osob, které na komplikace spojené s chřipkou zemřely,“ uvedla včera mluvčí ministerstva zdravotnictví Viktorie Plívová. Od začátku týdne stoupl počet úmrtí o tři, počet hospitalizovaných o 25!


Ministerstvo už zřídilo nonstop krizovou linku, kam mohou telefonovat lékaři a konzultovat těžké komplikace svých pacientů. Mezi nejvážnější obtíže patří až plicní selhání, jsou jím ohroženi neočkovaní lidé mladšího a středního věku, obézní, těhotné, astmatici a diabetici. Nejvíce nemocných hlásí Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Královehradecký kraj.


 

Autor:  bk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.