Silvestrovská zábava: 21 her na vaši párty doma, či do baru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Silvestrovská zábava: 21 her na vaši párty doma, či do baru!

Na Silvestra má být zábava!
Na Silvestra má být zábava!

Rozhodli jste se strávit Silvestra v kruhu rodiny či přátel? Zůstali jste doma nebo se rozhodli si pronajmout salonek v restauraci či baru? Máte uzavřenou společnost a nebaví vás pouze nečinně pít alkohol nebo koukat na televizi? Máme pro vás pár nápadů, jak si ten Silvestr trochu oživit a nasmát se! Vyberte si z našich her, které si můžete zahrát!

1) Dabujte!

U této hry se rozhodně nasmějete! Pusťte si na DVD nějaký váš oblíbený film, vypněte zvuk a rozdělte si role. A už jen zapojte vaši fantazii! Vy dabujete Angelinu Jolie, kamarád Brada Pitta a sranda může začít! Potrháte se smíchy u toho, jak nadává Angelina Bradovi, že neustále vysedává v hospodě a doma nic nedělá! Klidně si dejte i české komedie, tady se prokáže, jak dobře je znáte...

2) Opijte se filmově!

Určitě existuje nějaký film, který každý z vás dobře zná. Nějaká odrhovačka, kdy už víte, co nastane a co hlavní hrdinové řeknou. Vyberte třeba film, kde jeho aktéři často, a s oblibou opakují nějaké slovo. Tak například u scénáře filmu Pulp Fiction se nespočetně používá slovo »fuck«. Pusťte tedy podobný film i na Silvestra a stanovte si pravidla hry – pokaždé, když padne ve filmu slovo, které si určíte, každý si »dá panáka«. Pokud se díváte na nějaký bojový film, kde často padají rány, můžete si dát panáka při každé ráně. Vítězem se stává ten, který je ještě po půlnoci střízlivý.

3) Módní přehlídka

Čepice, rukavice, šály, ale i podprsenky, kalhotky, trička, legíny, plavky, pyžama. Ponožky na ruce, kravata ve vlasech, kalhotky na hlavě. Podobných extravagantností jde vymyslet opravdu hodně! Můžete použít i alobal, toaletní papír, izolepu, zbytek látky, nebo balicího papíru z Vánoc, plastové kelímky nebo papír. Určete si porotu a následně vítěze! Určitě se neskutečně pobavíte!

Tip: Soupeř může určovat, v jakém pořadí jednotlivé díly šatníku použijete. Pokud hrajete tuto hru doma, může poražený takto vymóděn dojít do nejbližšího baru pro pití, cigeraty, nebo třeba jen pro sirky.

4) Kreslete!

Rozdělte se do družstev a navzájem se malujte. Můžete malovat jak karikatury, tak i portréty. Který z obrazů se bude více lidem líbit nejvíce, vyhrává!

Tip: Hru si vylepšete tím, že nebudete říkat, kdo je na obrázku vypodobněn a bude se kolektivně hádat.

5) Kočka

Posaďte se do kroužku, a zvolte si jednoho, který si dřepne doprostřed, a bude představovat kočku. Kočka si klekne před libovolného hráče, žalostně zamňouká a dělá přitom komické grimasy. Sedící hráč musí pohladit kočku po hlavě a říct: »I ty naše malá milá kočičko«. Nesmí se u toho ale zasmát! Ostatní se smát mohou. Když se hladící hráč usměje, musí si vyměnit místo s kočkou a dát si panáka. A vše se opakuje pořád dokola. S množstvím alkoholu se vám chce smát víc a víc – nevěřili byste, jak je těžké udržet kamennou tvář!

Pozor: Neberte do hry opravdové kočky. Se stoupající hladinou alkoholů hráčů by mohly být nevrlé!


6) Hurá do zimy

Pokud vám na zahradu před barákem nasněžilo hodně sněhu a je ještě neporušený, tak hurá na »hru na sněhu«! Vyšlapte několik cestiček, které různě překřižte, jako bludiště. Některé můžou být i slepé. Hráči se během hry mohou pohybovat pouze po cestičkách. Jeden hráč má babu a snaží se někoho chytit, po dotyku mají babu oba. Takto se pokračuje, až do vyhlazení všech hráčů. Poslední, který zůstane »bez baby« vyhrává!

Pozor: Je-li už hluboko po půlnoci, oblečte se teple. A po skončení hry se spočítejte, jestli jste všichni. Takových rozparáděných pařičů už umrzlo...

7) Hlad

Vezměte po bytě různé potraviny od rohlíků, čokolád, párků, až po různé drobnosti, třeba i vánoční cukroví, které se dají zavázat provázkem. A rozvěste je všude, kde se dá. V místnosti na lustr, za kliku, za dveře skříně, do koupelny, na záchod…. V terénu na stromy, keře, a kam vás jenom napadne. Zkuste jídlo rozmístit a přivázat tak, aby se dalo sníst, aniž byste u toho museli použít ruce. Pak se vydejte do terénu, a kdo toho sní nejvíc, a má nejvíce bodů, vyhrává! Když to budete prokládat alkoholem, hlad bude o to větší!

8) Activity

Tato týmová hra, je ideální k tomu, abyste seznámili lidi, kteří se v životě neviděli. Hraje se se čtyřmi figurkami, můžeme si ale vytvořit i figurky alternativní a hrát ve více družstvech. První tým táhne kartu z balíčku. Poté buď kreslením, pantomimou nebo mluveným slovem popisujeme ostatním věc, činnost, nebo cokoli jiného, co je napsáno na kartě. Figurky se pak na hrací podložce posunují podle získaných bodů vpřed. Kdo je v cíli první, vyhrál!

9) UNO

Karetní hra, která vám zamotá hlavu. A to doslova. Když se zkombinuje s jakýmkoli množstvím alkoholu, nastává neuvěřitelný zmatek a chaos. Hra je určena pro dva až deset hráčů. Pravidla jsou podobná, jako u hry Prší, nebo Sedmy, jistými kartami se dá »poslat« protihráčům několik karet navíc či změnit barvu. Jako bonus zde figurují karty měnící směr hry a možnost »hopnutí« – kdokoli může na vyhozenou kartu hodit svoji kartu stejné barvy a čísla. Tím se mění i osoba, která je právě na tahu. Zůstane-li vám v ruce jediná karta, musíte říct »uno«. Když to neřeknete, a někdo si toho všimne, berete si kartu. Vítězí ten, kdo se první zbaví všech karet, ostatní mohou pokračovat ve hře

10) Pantomima

Jedná se o nejzábavnější hru v okamžiku, kdy už nikdo nevidí ostře a nechodí rovně. Můžete hrát v libovolném počtu hráčů. Můžete použít večerníčky či americké seriály. Vzácné chvíle prožité při této nemluvné, ale záchvatů smíchu plné hře se vám budou ještě dlouho vracet. Vyhrává ten, kdo zůstane naživu. A samozřejmě ten, kdo pozná, co soupeř zahrál.


11) Ježek

Každý kdo chce hrát, si vezme brambor, a hodně párátek. Úkolem je napíchat v časovém limitu co nejvíce párátek do brambory a poté v limitu párátka zase vytáhnout. Kdo jich stihne napíchat v určeném limitu nejvíc, vyhrává! Pak musí svoji pozivi při vytahování obhájit. Věřte, že je to velmi těžké v podroušeném stavu. Ten kdo je poslední, pije!

12) Koruna

Sedněte si ke stolu, a rozdělte se na dvě družstva. Posaďte se naproti sobě. Jedno družstvo má minci. Po zaznění gongu si musí minci posílat pod stolem tak, aby nebylo poznat u kterého hráče je. Když řekne kdokoliv z druhého družstva »STOP« musí družstvo s mincí plácnout rukama o stůl a nechat je ležet na stole. Druhé družstvo se snaží podle cinknutí poznat, který hráč má ukrytou minci pod rukou. V případě, že se podaří uhodnout kde je koruna, vymění si družstva úlohu!

13) Auto na P

Jeden z hráčů sedí v kruhu a uvede nějaké téma, zahrada, auto, panenka, dům. A určí se, podle jakého písmene se hraje. Tak např. „Mám auto…“ Oslovený hráč se zeptá: „Jaké máš auto? „Pěkné auto“ odpoví první. Druhý hráč se ptá třetího, třetí čtvrtého…A vždy musí slovo začíbat např. na zmíněné P. A v dalším kole např. Čí je to zahrada, jak je velká, co na ní roste a podobně. Všichni musí odpovídat dalším přídavným jménem na to písmeno, na kterém se na začátku domluvili. Neodpoví-li někdo do deseti sekund, vypadává.

14) Dřevo a nos

Hraje se kolem stolu. Všichni stojí tak, aby viděli na toho, kdo hru vede. Ten říká střídavě: „Dřevo, nos, nos, dřevo…“ Na slovo nos se chytí hráči svého nosu, na pokyn dřevo dají ruce na stůl. Dělají to vždy oběma rukama, aby se nedalo švindlovat. Kdo to poruší a splete, vypadává.

15) Twister

Pokládáte ruce a nohy na určitá místa nakreslená na herním plánu a snažíte se nespadnout. Kam dáte končetiny, určuje soupeř. Překládáte ruce i nohy přes spoluhráče, a za každý špatný krok se musíte posílit jiskřivým mokem, aby vám to šlo líp. A zkuste si to po pár skleničkách, není to lehké!

Pozor: Twister by neměly hrát osoby s ischiasem a po výronech kotníku!

Tip: Herní plán lze namalovat na podlahu. Nebo jen lze zakoupit.


16) Buchta

Na židli položte bagetu nebo nějakou buchtu a do ní schovejte klíč. Hráč se k němu musí prokousat v co nejkratším limitu, bez pomoci rukou. Sousta se nesmí vyplivnout, a musí se polykat. Kdo se prokouše ke klíči v nejkratším čase, vyhrává!

Tip: Schovejte do buchty klíč o spižírny. A tam přichystejte jako bonus další rohlík, veku, bagetu, buchtu...

17) Bolívie

Hráči si sednou ke stolu, na kraj stolu se položí krabička od sirek. Hráči se střídají v cvrnkání krabičky směrem nahoru. Hráč cvrnkáním krabičky určuje, co bude pít soused po levé ruce. Pokud padne stejná plochá strana krabičky, tak nepije nic, u dlouhé hrany krabičky se pije malý panák a u krátké strany velký panák. Vyhraje ten, kdo vydrží více!

18) Cesta do lesa

Každý si objednejte malé pivo a pokaždé, když se napijete, tak ho musíte dolít po okraj zelenou. Až je celé pivo hezky zelené, jste jakoby v lese. A abyste se dostali z lesa zpátky, tak pokaždé, když se napijete, dolijte sklenici pivem. Až je sklenice opět plná piva, jste zpátky. Vyhrává ten, kdo se dostane zpátky. Ale cesta zpátky je hodně těžká! Málokdo se z lesa zpět dostane.

Pozor: Kdo nemá rád přírodu, zelenou barvu a trpí žaludečními slabostmi, neměl by hrát, ale o výletníky se naopak postarat.

19) Flaška

Sedněte si do kroužku a mezi sebe položte láhev, nejlépe skleněnou prázdnou, abyste jí mohli točit. Určete někoho, kdo bude točit jako první. Láhev se roztočí a na koho ukáže hrdlo láhve, ten musí zodpovědět nějakou otázku nebo udělat úkol. Pokud otázku nezodpoví nebo úkol dělat nechce, dá fant v podobě oblečení, které má na sobě. Prohrává ten, kdo je úplně nahý!

Pozor: Klasika adolescentních let. Nehrajte s babičkou a dědou, natož s korpulentní ousedkou!

20) Sirka v puse

Nachystejte si krabičku od sirek a sedněte si do kroužku. Začíná se tak, že každý hráč řekne svému sousedovi napravo nějaké zvíře. Například pes, slon, veverka a podobně. A sousedovi nalevo každý řekne nějakou chorobu, jako chřipka, angína, rýma, a podobně. Každý si musí zapamatovat to, co jemu řekli sousedi. Pak si každý vezme jednu sirku, ulomí hlavičku a strčí si sirku dopředu mezi zuby tak, že má každý otevřenou pusu. A pak každý začne popořadě říkat svoji větu – například: Já jsem pes a mám rýmu. Ostatní tomu musí rozumět a zopakovat to: Aha, tak ty jsi pes a máš rýmu. Pak pokračují všichni ostatní, než se vystřídají. Rozhodně se u toho minimálně dobře zasmějete!

21) Karaoke

Pár odvážlivců, kteří jsou už posilnění alkoholem, do toho jistě půjde s vervou. Vyberte několik soutěžících plus porotu, a show může začít. Kdo se probojuje do hvězdné pěchoty, vyhrává. Vítěz může svoji pěveckou kariéru zahájit například na balkoně a rozveselit své znuděné sousedy, kteří se koukají na televizi. Můžete zpívat jak s hudbou, tak bez hudby. Pokud nemáte vyloženě karaoke program, zkuste playback, i u něj se nasmějete. Hlavně, když se budete snažit píseň z CD přeřvat!

Tip: Tato hra je jako stvořená pro ranní novoroční hodiny.

Facebook


Přečtěte si
František Klapal
12. 6. 2023 • 22:30

Podle mě je na Silvestra stejně nejlepší volba buď nějaká desková nebo karetní alkoholická hra. My jsme například minulý rok zkoušeli toto http­s://sl­ovan­skyo­pijas­.sk/ a musím říct, že to je celkem sranda. Musím se ale teda přiznat, že od určitého bodu té hry si toho už moc nepamatuju haha.

michalmm2
11. 11. 2015 • 11:10

Vyskusajte hru Activity - na www.iaktivity.sk je super databaza slov - najradsej hrame najvyssiu uroven, slova tam su tazke a da sa pri tom dobre zabavit

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.