Téměř slepý Petr Bazala (36): Hrou na klavír dobyl Hollywood! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Téměř slepý Petr Bazala (36): Hrou na klavír dobyl Hollywood!

Petr Bazala miluje hudbu celým srdcem.
Petr Bazala miluje hudbu celým srdcem. (Jan Čada)

Narodil se s těžkou oční vadou, se zeleným zákalem, a je téměř slepý. Přesto si Petr Bazala (36) přivezl z amerického Hollywoodu ocenění mistr světa ve hře na klavír.

Na olympiádě talentů WCOPA 2012 měli jen dva z nich zdravotní postižení, přesto se Petr postavil konkurenci stovky hudebníků celé planety neskutečně. Byl ze všech nejlepší!

Vidí jen »zlomkovitě«, dokáže se ale skvěle orientovat v prostoru. Při podání ruky jeho handicap prakticky nepoznáte. Prodělal deset očních operací, ale nevzdává se. Hudbu nejen interpretuje, také učí a skládá. A nejen to. „Učím se čínštinu, připravuji speciální čaje, věnuji se fotografování, rád bych více poznal jako tvůrce výtvarné umění,“ říká mladý muž s nadšením. Nyní mistr světa uspořádal charitativní koncert, který pomáhal s výběrem peněz na léčení chlapce, který se vyboural na motorce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.